Неділя, 28.04.2024, 10:32
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Травень » 10

    Білогірська районна бібліотека для дітей приділяє значну увагу патріотичному вихованню підростаючого покоління.  10 травня проведено історичну годину «Навіки в пам’яті народній», де читачі 3 – го і 5 – го класів мали змогу поспілкуватися з ветеранами Великої Вітчизняної війни Залузьким І.Й., Очкуч Н.О., подружжям Мацюків Любов’ю Самійлівною та Іваном Дорофійовичем, які в своїх розповідях згадали про важкі роки, та їхнє героїчне минуле.
    В свою чергу діти читали вірші, співали пісні воєнних років, дарували квіти та давали обіцянку ніколи не проходити повз могил, пам’ятників, обелісків героїв, які ціною свого життя здобували перемогу.

Переглядів: 590 | Додав: bil-rada | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)


        Цьогоріч на урочистості з нагоди відзначення 67 річниці Великої Перемоги до Алеї Слави у Ямполі зійшлися не лише учні школи та ветерани, а й більша частина мешканців селища: від наймолодших жл людей похилого віку. Кожен прийшов на мітинг аби віддати ще раз шану підпільникам та партизанам, героям фронтів, невідомим трудівникам тилу, солдатським вдовам.

         …Йде велелюдна колона центральною вулицею селища. Крок за кроком наближається до місця, де вічний спочинок знайшли вчорашні солдати. І лягають квіти до ніг солдата. Хвилиною мовчання вшанували ветерани загиблих побратимів. І знову повертаються в колону, аби вшанувати й тих, чиї імена викарбувані на плитах, що у підніжжя пам’ятника на Алеї Слави. Тут і відбулися основні урочистості.

      З вітальними словами до присутніх звернувся селищний голова В.Рудь, голова первинної ветеранської організації Г.Ситар, депутат селищної ради В.Мусійчук. слів багато, та хіба можна знайти потрібні, щоб передати усю біль душевних ран, біль від осколків, які залишили шрами на тілі і стерти у серці спогади про бойових побратимів, яких у них на очах косила коричнева чума. І тому, коли лунає Гімн, ветерани, присутні на урочистостях, не дивлячись на те, що стояти їм уже важко, підводяться і віддають шану полеглим. В.Рудь передав усім сивочолим героям Ямпільщини грошові подарунки. Кого ж не було на урочистостях, до тих представники місцевої влади завітали додому. Бо головне, як каже Валерій Анатолійович, нікого не оминути увагою. ... Читати далі »
Переглядів: 573 | Додав: bil-rada | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини