Субота, 27.04.2024, 15:25
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Травень » 28 » Всеукраїнське свято народного костюму «Жива традиція»
15:59
Всеукраїнське свято народного костюму «Жива традиція»
    Днями на Майдані Незалежності у Хмельницькому зібралися колективи самодіяльності з усіх куточків Подільського краю, а також завітали гості із сусідніх областей аби взяти участь у Всеукраїнському святі  народного костюму «Жива традиція», який проходив 25 -26 травня і був організований управлінням культури, туризму і курортів Хмельницької обласної державної адміністраці, Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва, а також Хмельницьким обласним осередком Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

     Такий захід на території області був проведений вперше. Очі розбігалися від насиченості та розмаю кольорів костюмів учасників свята. Організаторам вдалося привернути увагу до потреби збереження і розвитку української національної вишивки та костюма, та  пропагувати кращі зразки культурних надбань українців. До уваги гостей свята були запропоновані виставки народних костюмів, вишиваного одягу, прикрас, етновзуття, аксесуарів, які представили майстри і колекціонери.
     Учасників та гостей привітали заступник голови – керівник апарату обласної адміністрації Лілія Бернадська, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Валерій Брицький. Лілія Віталіївна підкреслила, що «наша самобутність в любові до мови, до традицій та звичаїв, в шані обрядів. А вишивка служить оберегом, бо люди вкладають сюди свої найкращі почуття та емоції, свою працю, свою позитивну енергетику. І хоча вишивки різняться між собою, вони єдині тим, що демонструють велику любов нації до України», - підсумувала пані Бернадська. Її думку підтримав і  Валерій Брицький, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради: «Завдячуючи вам зберігається та розвивається унікальна українська культура, не згасає народна творчість. А збереження народних традицій та популяризація декоративно-прикладного мистецтва – справа благородна й потребує усілякої підтримки та заохочення. Це свято ще довго буде випромінювати квітучі перлини народної творчості, безмежну любов та високий дух мистецтва. Нехай наш народний костюм завжди буде для всіх вас таким дорогим та близьким, як хліб, що спекла мама, як весільний коровай».
         Перші особи області - голова адміністрації Василь Ядуха та голова ради Микола Дерикот оглянули усі експозиції. У програмі свята пройшло дефіле сучасних моделей етнокостюмів та святковий концерт. І поки над Хмельницьким розносилися чудові та ніжні мелодії, народний аматорський фольклорний гурт «Забава» готувався і Білогірщину мистецьку презентувати.
Переглядів: 658 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини