Четвер, 02.05.2024, 06:15
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2011 » Грудень » 15

         Ось так непомітно ще один рік підбігає до свого завершення. І коли тобі 20, 30 чи 50 – то здається, що попереду ще ціле життя і усе зробиться, усе встигнеться. Часом за вічними буденними житейськими клопотами і не помічаєш, як в житті стаються важливі події, забуваєш приділити належну увагу рідним та близьким, інколи відгороджуєшся від тих, хто поряд. І ось лише в такі моменти, коли випадає нагода та честь розділи з кимось трепетну мить свята, коли хоч якоюсь мірою стаєш частинкою чиєїсь важливої події, оттоді розумієш усю цінність життя, замислюєшся про його справжній сенс. Справжню цінність життя розумієш, коли спілкуєшся з такими людьми як Євдокія Сергіївна Стецюк. Вона ж бо пройшла різноманітні життєві випробування і не втратила ні енергії, ні вогнику в очах, ні любові до життя. 15 грудня 2011 року до Євдокії Сергіївни завітав у гості черговий… ні особливий день народження. Жінці виповнилося 107 років. Погодьтеся, вік поважний. Вона найстаріша жителька району, а може й усієї області. Отож, аби зробити іменинниці приємно до неї з вітаннями завітали поважні гості. Вітали пані Стецюк голова райдержадміністрації В.Заріцький, керуюча справами райради О.Ніколайчук, директор терцентру Р.Маринчук, Гулівецький сільський голова Л.Юрківська. до щирих поздоровлень та побажань додалися чудові подарунки. Та не гостинцям раділа Євдокія Сергіївна. Тішилася, що про неї не забувають, що такі поважні люди знайшли час аби особисто сказати ті теплі душевні слова, що зігрівають загартовану життєвими перепитіями душу. Іменинниця поспішала дякувати гостям і невпинно бажали їм усіх земних гараздів. Раділа музичним дарункам від Юрія Гаврилюка і запрошувала підняти келих за її здоров’я усіх своїх сусідів, які теж прийшли на свято. ... Читати далі »
Переглядів: 507 | Додав: bil-rada | Дата: 15.12.2011 | Коментарі (0)

   Голова Держземагентства України Сергій Тимченко різко і аргументовано розкритикував публікації, що з’явилися останнім часом у ЗМІ і спрямовані проти ринку землі. Особливо дискусія посилилася після недавнього першого читання законопроекту «Про ринок земель». «Ми дуже раді дискусії навколо такого важливого питання, - зауважив керівник земельного відомства. - Але, шановні політичні «експерти-землевпорядники», давайте для початку прочитаємо текст законопроекту і будемо вести дискусію нехай не на найвищому, але все ж на більш-менш професійному рівні. Давайте перестанемо грати на почуттях електорату і лякати і без того заляканих селян безпідставними страшилками про земельну реформу».

Сергій Тимченко озвучив кілька тез, аби спростувати ці страшилки, раз і назавжди розвіяти міфи навколо ринку землі.

Теза перша: українська земля належала і належатиме виключно українському народу, держава не дозволить іноземцям ні в якому разі купувати сільськогосподарські землі.

Землі сільгосппризначення зможуть купувати виключно громадяни України, місцеві ради і держава. Іноземцям не дозволяється купувати землю і володіти нею. Сьогодні є рідкісні випадки, коли іноземці мають у власності паї - це відбулося в результаті отримання спадщини дітьми, котрі змінили громадянство. У такому випадку вони зобов'язані протягом року провести відчуження цієї землі. З метою не допущення на ринок іноземців землю не дозволяється купувати і юридичним особам. ... Читати далі »

Переглядів: 473 | Додав: bil-rada | Дата: 15.12.2011 | Коментарі (0)

Шановні працівники суду!
   Від імені районної ради, районної державної адміністрації щиро вітаємо Вас з професійним святом.
   Конституцієя України наділила судову владу всіма атрибутами владної структури. За роки незалежності багато що зроблено для її зміцнення. І сьогодні ефективне функціонування всього державного механізму значною мірою залежить від діяльності судової системи .
    Усе це вимагає від кожного судді високого професіоналізму, чесності, сумлінності і принциповості. Віримо, що ви і надалі працюватимете так добросовісно, як і належить людям Вашої професії.
         Успіхів і наснаги Вам у праці. Міцного здоров’я, щастя, добра, родинного затишку і благополуччя!

Л. Янишина,
голова районної ради,
 
В.Заріцький,
голова районної державної адміністрації ... Читати далі »
Переглядів: 550 | Додав: bil-rada | Дата: 15.12.2011 | Коментарі (0)


Гостра дискусія на протязі тривалого часу точилася довкола сумнозвісних очисних споруд, які будує ТОВ „Білогір’ямолокопродукт”. Менше уваги громадськості було привернено до побудови селищних очисних споруд, та питання від того не стало менш больчішим. Скільки було нарад, комісій,  дискусій та баталій. І ось нарешті 2011 рік можна вважати переломним. Адже, не тільки з мертвої точки зрушили питання будівництва очисних молокозаводу, а й почали виконувати підготовчі роботи по будівництву очистки стічних вод селища. Зокрема про це говорили на спільному засіданні громадської ради при Хмельницькій обласній державній адміністрації та Білогірській РДА, яке нещодавно відбулося на Білогірщині. А перед цим гості з обласного центру (члени громадської ради) побували на ТОВ «Білогір’ямолокопродукт».
Гостей на підприємстві зустріли радо. Директор підприємства А.Осипенко та голова райдержадміністрації В.Заріцький знайомлять членів громадської організації з реальним станом справ. Бо ж наласу довкола цієї проблеми наробили чимало. Зробивши невеликий відступ, зверну увагу читачів на те, що яких тільки небелиць ненарозповідали колеги з столичного телебачення: мовляв і корови усі повимирали від запаху, і риби у Горині не має, і хворіють через шкідливість стоків. Тай дехто з мешканців Українки і зараз переконує – повітря, вода та грунт забруденені і навіть містять небезпечні хімічні речовини. Хоча на результати конкретних досліджень чи експертиз ніхто не зсилається. До речі, такі зауваження-претензії були озвучені й на засіданні громадської ради.

І хоча основна мета візиту обласних гостей – дізнатися на якому етапі перебуває будівництво очисних молокопереробного підприємтсва, цікавилися і діяльністю підприємства.  Директор молокозаводу розповів скільки молока переробляють, які цехи діють, перелічив найменування продукції, яку виготовляють. В основному, це масло і сир різних сортів. Молоко від населення підприємство заготовляє у 4 областях. Наразі на заводі працює більше ніж 900 чоловік. З них 34 реалізатори, які шукають нові ринки збуту виготовленої продукції без посережника. Звісно, заробітна плата у працівників залежить від того, у якому підрозділі працюють, але в середньому становить 2200грн. Як уже говорилося раніше на підприємстві роботу знайшло майже 700 жителів району. В той же час Андрій Євгенович звернув увагу на те, що не вистачає кваліфікованих спеціалістів. ... Читати далі »
Переглядів: 810 | Додав: bil-rada | Дата: 15.12.2011 | Коментарі (0)

        Чорнобиль. Одного слова досить, щоб у думки прийшли асоціації, пов’язані з чимось трагічним, жахливим. Чорнобиль. Як багато вмістилося в одне слово. Сльози, біль, смерть… У квітні минуло 25 років від тоді, як катастрофа, яка сталася на Чорнобильській АЕС сколихнула весь світ. Чорнобиль - один із епохальних поворотів не тільки української історії, але і всього людства. Події 26-го квітня 1986 року чверть століття сповнюють наші серця тривогою і неспокоєм, адже торкнулись долі чи не кожного українця. Чорнобиль. Для когось він скалічив долю, у когось відібрав життя. Тому не тільки 26 квітня ми повинні згадувати про тих, хто гасив пожежу на реакторі, хто вивозив документи чи споруджував саркофаг. Окрім 26 квітня, ще одним днем вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС визначено, згідно з Указом Президента України, 14 грудня, саме в цей день було завершено будівництво саркофагу і здача об’єкта «Укриття» в експлуатацію.
Події  25-річної давності ніколи не зітруться з пам'яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості. І тому в ці грудневі дні громада Білогірщини, ліквідатори, керівники району та пожежники зібралися разом аби вкотре вшановувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність, героїзм, самовіддачу.
       Слова безмежної вдячності мужнім людям, які ціною власного здоров’я та життя запобігли наймасштабнішій катастрофі в історії людства, звучали звідусіль. Голова райради Л.Янишина та голова райдержадміністрації В.Заріцький, звертаючись до присутніх, наголосили, що зроблять усе можливе для того, аби люди ніколи не забули про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров'я прийдешніх поколінь. Також в адресу ліквідаторів линули слова щирих привітань від В.Панасюка, начальника РВ УМНС, та Т.Романюк, начальника управління праці та соціального захисту населення.

         Запросили до слова і учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС II категорії В.Гуровського. Пан Гуровський не лише згадав про ті страшні дні та події, а й висловив сподівання, що влада почує чорнобильців і їхні права будуть захищені. ... Читати далі »
Переглядів: 576 | Додав: bil-rada | Дата: 15.12.2011 | Коментарі (0)

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н я

    14” грудня  2011 року  № 180

смт Білогір’я

 

Про скликання позачергової
десятої сесії Білогірської
районної ради шостого скликання

            Керуючись пунктом 1 частини 6 статті 55 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” та статтею 23 регламенту районної ради:

           1. Скликати позачергову десяту сесію районної ради 16 грудня  2011 року о 10 годині в смт. Білогір’я в залі засідань районної ради.

            2. Запропонувати депутатам розглянути питання:

            - Про внесення змін до районного бюджету на 2011 рік.         

            3. На пленарне засідання районної ради  запросити голову районної державної адміністрації та його заступників, депутатів Хмельницької обласної ради від Білогірського району, сільських та селищних голів, керівників окремих управлінь, відділів райдержадміністрації, підприємств, установ і організацій району, представників районної газети „Життя і слово” і місцевого телебачення.

            4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної ради Васильчук В.Л.

                                     Голова ради                                                  Л.Янишина ... Читати далі »

Переглядів: 555 | Додав: bil-rada | Дата: 15.12.2011 | Коментарі (0)

Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини