Четвер, 02.05.2024, 18:38
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2011 » Грудень » 15 » День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
14:11
День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
        Чорнобиль. Одного слова досить, щоб у думки прийшли асоціації, пов’язані з чимось трагічним, жахливим. Чорнобиль. Як багато вмістилося в одне слово. Сльози, біль, смерть… У квітні минуло 25 років від тоді, як катастрофа, яка сталася на Чорнобильській АЕС сколихнула весь світ. Чорнобиль - один із епохальних поворотів не тільки української історії, але і всього людства. Події 26-го квітня 1986 року чверть століття сповнюють наші серця тривогою і неспокоєм, адже торкнулись долі чи не кожного українця. Чорнобиль. Для когось він скалічив долю, у когось відібрав життя. Тому не тільки 26 квітня ми повинні згадувати про тих, хто гасив пожежу на реакторі, хто вивозив документи чи споруджував саркофаг. Окрім 26 квітня, ще одним днем вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС визначено, згідно з Указом Президента України, 14 грудня, саме в цей день було завершено будівництво саркофагу і здача об’єкта «Укриття» в експлуатацію.
Події  25-річної давності ніколи не зітруться з пам'яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості. І тому в ці грудневі дні громада Білогірщини, ліквідатори, керівники району та пожежники зібралися разом аби вкотре вшановувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність, героїзм, самовіддачу.
       Слова безмежної вдячності мужнім людям, які ціною власного здоров’я та життя запобігли наймасштабнішій катастрофі в історії людства, звучали звідусіль. Голова райради Л.Янишина та голова райдержадміністрації В.Заріцький, звертаючись до присутніх, наголосили, що зроблять усе можливе для того, аби люди ніколи не забули про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров'я прийдешніх поколінь. Також в адресу ліквідаторів линули слова щирих привітань від В.Панасюка, начальника РВ УМНС, та Т.Романюк, начальника управління праці та соціального захисту населення.

         Запросили до слова і учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС II категорії В.Гуровського. Пан Гуровський не лише згадав про ті страшні дні та події, а й висловив сподівання, що влада почує чорнобильців і їхні права будуть захищені.

         Музичний дарунок на заході забезпечили солісти районного будинку культури Ю.Гаврилюк та І.Цибуля, вокальний ансамбль працівників РБК.  було виконано ряд пісень для ліквідаторів на ЧАЕС.

         По закінченню мітингу-реквієму до підніжжя Пам'ятного Знаку жертвам Чорнобильської катастрофи керівники району та учасники заходу поклали корзини квітів. Пам’ять померлих ліквідаторів вшанували хвилиною мовчання.
         А.ДЗИЦЮК,
         Фото автора.
Переглядів: 577 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини