П`ятниця, 03.05.2024, 16:03
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Червень » 26
Нев’янучий букет пісень подарували аматорські фольклорні та фольклорно–етнографічні  колективи під час другого етапу обласного огляду-конкурсу «Не зміліє народна криниця», який відбувся 25 червня у Шепетівці. Подоляни ще раз доводили, що талантами багата мистецька чаша. І не лише вміємо створити щось нове, а й старовинні надбання шануємо, бережемо, відроджуємо. Адже, метою конкурсу, який організувало управління культури, туризму та курортів, обласний науково-методичний центр культури та мистецтва є розвиток та популяризація фольклорного жанру, підвищення виконавського рівня колективів та покращення роботи культосвітніх закладів області.
Участь у огляді-конкурсі «Не зміліє народна криниця» прийняла і група автентичного співу «Рушничок» Погорілецького закладу культури. Саме вони представляли на мистецькому змаганні Білогірщину. І хочеться зауважити, що представили гідно, бо ж не дарма говорять, що ми живемо у співочому краї, де люди народжуються з піснею на вустах.
Група автентичного співу «Рушничок» уже на протязі десяти років є окрасою кожного концерту, що проходить у стінах рідного культзакладу. Вони виконують різножанрові твори, проте неординарність колективу, його візитка у тому, що особливу увагу приділяють давно призабутим пісням. Пісні, які зараз линуть у виконанні «Рушничка» декілька десятиліть тому виспівували бабусі учасниць колективу. Потім передавали пісенний спадок своїм дочкам, а ті – своїм. Щоправда, не усі пісенні твори дійшли від рідних берегинь сімейного вогнища. Доводилося збирати фольклорний матеріал ходячи від хати до хати і розпитуючи у старожилів, що співали на весіллях, вечорницях, у полі… Хтось пам’ятав один куплет, хтось –інший… І так збирали погорілецькі жіночки, закохані і вірні культурі, пісенний матеріал своїх пращурів. ... Читати далі »
Переглядів: 582 | Додав: bil-rada | Дата: 26.06.2012 | Коментарі (0)

    Днями в читальному залі районної бібліотеки для дорослих проведено конституційні читання "Жити за Основним Законом держави", присвячені Дню Конституції України.

      На заході читачів бібліотеки було ознайомлено з книжково-ілюстративною виставкою літератури "За плідну державу і гідне життя", яка повністю присвячена темі української державності. Розділи виставки відображають державне життя нашої України. Це і "Символи держави", де розміщено слова з Державного Гімну України, малий герб України та Державний прапор України. В розділі "Економіка" зібрано матеріали газет, журнальні статті про економічне життя держави.
     Особливої уваги заслуговує розділ виставки "Соціальна політика держави, де одним із пріоритетніших питань є реалізація соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича.

      Директор ЦБС Мартинюк Галина Іванівна під час виступу наголосила на тому, що завдяки підключенню бібліотеки до мережі інтернет читачі мають змогу отримати доступ до документів та інформація, які допомагають вирішувати соціальні проблеми.
      Огляд книжкової виставки провела бібліотекар районної бібліотеки Крисюк ... Читати далі »
Переглядів: 633 | Додав: bil-rada | Дата: 26.06.2012 | Коментарі (0)

Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини