Понеділок, 29.04.2024, 11:57
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Грудень » 20 » Введено в експлуатацію Перерослівський сільський водогін
20:34
Введено в експлуатацію Перерослівський сільський водогін
 20 грудня 2013 року голова районної ради Людмила Янишина, голова адміністрації Валерій Курсов, обласний координатор проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Ігор Клепач, начальник відділу організаційно-кадрової роботи районної ради Володимир Лісовик побували у селі Переросле, аби ввести  в експлуатацію  сільський водогін. Жителів села зібралося чимало, адже саме вони є ініціаторами капітального ремонту водогону. Вирішена одна із  найважливіших  проблем  села – після капітального ремонту відкрито  водогін, що вдалося реалізувати завдяки проекту ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» за активної співпраці громади та влади. 
        Cтарий   водогін   був непридатним до експлуатації через часті пошкодження магістралей,  пропускна здатність труб не забезпечувала необхідну потребу у воді мешканців села  та місцевої школи. Через зношеність на 90 % мереж були значними втрати води.  Насоси артсвердловини були фізично та морально застарілими, а тому і невигідними й неекономними. Часто  ремонту потребувала водонапірна башта через пошкодження обшивки та витоку води назовні.  Усе це  призводило до постійних перебоїв у водопостачанні, що призвело до необхідності капітального ремонту об’єкта. На   ремонт водогону використано 301, 807 тис. гривень, з яких 80 тис. гривень – кошти, виділені за проектом ООН; 59, 552 тис. гривень – кошти громади та 162, 255 тис. гривень – кошти місцевого бюджету. 
        Новий водогін не лише покращить послуги з водопостачання, а й забезпечить економію електроенергії, раціональне використання водних ресурсів та дозволить уникнути втрат води. Це, як відмітив керівник місцевого навчального закладу Микола Панасюк, є справжньою турботою нинішньої влади про людей. Адже місцеві колодязі мілкі, і води, особливо у літній період,  жителям  не вистачає.  В селі ще донедавна  й не сподівалися на таку суттєву підтримку у вирішенні проблем населення, а сьогодні водогін   готовий до експлуатації, і люди за це вдячні. При цьому М.Панасюк запропонував громаді не зупинятися на досягнутому, а приступати до реалізації наступного проекту - освітлення вулиць населених пунктів. Адже нинішня подія ще раз переконала, що сила громади у її єдності, головне бажання діяти.
           
            
Переглядів: 497 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини