Четвер, 02.05.2024, 22:06
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Березень » 28 » Відкриття музею в с. Сушівці
14:59
Відкриття музею в с. Сушівці
Сільський будинок культури – осередок мистецького життя краю. Як доказ цьому відкриття музею. Працівники музею створюють своєрідну "машина часу", завдяки якій ми маємо змогу хоча б на декілька хвилин перенестися у світ прадавніх історій та легенд. Основна функція музею – це збір експонатів та показ їх для людей. Адже, кожен експонат у музеї – це невичерпне джерело пам’яті. До створення у селі музею йшли декілька років і ось нарешті це сталося. Музей свої двері відчинив.
На урочистості з нагоди запросили гостей з району. В.Васильчук, заступник голови райради, та І.Кадук, директор історико-краєзнавчого музею здоровили сушівчан з такою гарною подією. Очільник громади Г.Наголюк відзначила грамотою О.Гуц, яка відтепер опікуватиметься не лише бібліотекою, а й музеєм, і розповідла про людей, якими тут пишаються.  До слів вітань долучився і М.Миколайчук.  Багато гарних слів у адресу присутніх сказав ветеран війни М.Піддубняк. Культпрацівники, в свою чергу, підготували гарний та змістовний концерт. У виконанні аматорів художньої самодіяльності линули пісні про рідне село, юні аматори читали вірші М.Федунця та М.Миколайчука. А коли була перерізана символічна стрічка, усіх запросили на перші відвідини закладу, що береже минуле сушовецької громади. Чисто. Затишно. В куточку примостилися речі домашнього вжитку, напроти них – вишивки місцевої майстрині В.Вальчук. в іншій кімнаті стенди з цікавою інформацією, різноманітні дрібнички такі, як: годинник з зозулею, військова форма, глечики, колиска та старі ікони. «Ми пишаємося старим комодом, який був подарований царем для однієї з сушовецьких сімей за вірну службу», - каже завідуюча музеєм О.Гуц.
         Відвідучі одноголосно запевняють: відкриття музею – справа хороша, бо буде позитивний вплив на виховання підростаючого покоління. Як незаперечний факт, екскурсія музеєм, яку провели учениці Сушовецької школи. Слухачі оцінили їх знання з історії рідного села на «відмінно». Особливого затишку музею надають вишивки Валентини Вільчук. Жінка зізнається – вишиває більше 35 років. «Спочатку вишивала для дітей, зараз творю для онуків. Робіт є дуже багато, але всі не покажеш. Добре, що відкрили музей, нехай і інші оцінять мою роботу», - ділиться думками пані Вільчук.
Анжела Дзицюк,
Фото автора.
 
Переглядів: 827 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини