Четвер, 02.05.2024, 17:57
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Березень » 30 » Відкиття нових експонатів у Ямпільському музеї
09:15
Відкиття нових експонатів у Ямпільському музеї
Нещодавно у Ямпільському музеї відбулось відкриття нових експонатів. З цієї нагоди музей відвідали заступник голови районної ради В.Л. Васильчук та директор районного історико-краєзнавчого музею І.П. Кадук. Напротязі багатьох років невтомні збирачі старовини з Ямполя займаюлися клопіткою працею – нагромаджували старовинні знахідки, вивчали їх, систематизували. Багато експонатів подарували у музей жителі Ямполя. Керівники окремих організацій надали різноманітні фотографії.
      Сьогодні у музеї чотири відділи – чотири експозиційні зали, у кожному з яких представлений уривочок із історії землі Ямпільщини від найдавніших часів до сьогодення. Окрема експозиційна зала присвячена  знаменитим землякам: ветеранам війни В.Тищука та П.Новосада. Їхні нагороди та медалі є гордістю музею.
       Багато цікавого можна побачити у відділі «Історія краю». Тут своє місце знайшли вишивки Ірини Легкобит, Марії Новосад, Катерини Ковбасовської, Світлани Басараб. А картини з відділу «Наше багатство» зачаровують і змушують зупинитися, аби вдуматися у зображене. Багато картин належать пензлю Бориса Боденчука та Бориса Наконечного. Діють у музеї і тематичні виставки, присвячені певним датам. Директор музею Г.Ситар розповідає, що мріє про розширення та створення п’ятого відділу, який присвятить ткатцтву. Заступник голови райради В.Васильчук пообіцяла підтримати задум Григорія Тимофійовича та посприяти його втіленню у життя. Гарно відзивається про колегу і директор районного історико-краєзнавчого музею І.Кадук, зокрема відмічаючи, що кількість експонатів значно зросла і зараз їх нараховується більше півтисячі. Праює Г.Ситар і над тим, аби світ побачили книги «Ми родом із Ямполя», «Ямпіль у віршах, піснях і прозі» та «Книга пам’яті».
А.ДЗИЦЮК
Переглядів: 505 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини