Понеділок, 29.04.2024, 12:04
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Грудень » 17 » У Києві розпочала роботу конференція Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування — 2013»
12:55
У Києві розпочала роботу конференція Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування — 2013»

У Мінрегіоні розпочала роботу конференція  Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування — 2013». Захід проводиться в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2011-2014 роки «Партнерство заради реформ» та присвячений огляду актуальних питань розвитку місцевого самоврядування, досвіду підтримки та розповсюдження кращих практик в Україні і за кордоном.

В ході конференції відбудуться презентації фіналістів Конкурсу кращих практик місцевого самоврядування 2013 року за трьома категоріями: «Співробітництво громад: об’єднання зусиль та ресурсів», «Місцеві ресурси: пошук та мобілізація на користь громади», «Демократія участі: залучення громадян до справ громади».

Відкрив конференцію заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Дмитро Ісаєнко. Він привітав учасників заходу від імені Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника.

«Склалася гарна традиція проведення подібних конференцій, присвячених огляду актуальних питань розвитку місцевого самоврядування. На цьому заході кожен може набути нових знань та обмінятися досвідом, знайти підтримку у вирішенні складних питань життєдіяльності територіальних громад, здобути публічне визнання свого успіху», — сказав Дмитро Ісаєнко.

За його словами, активна робота із запровадження засад ефективного, демократичного врядування, нової управлінської моделі, – з одного боку та готовність європейських програм до надання технічної допомоги Україні – з іншого боку, надали можливість запровадити у багатьох селах, селищах, містах низку цікавих проектів, що мали вагомий вплив на покращення життя таких територіальних громад.

«Тому, спираючись на думку громад, Мінрегіоном разом з Департаментом демократичних інститутів та врядування Генерального секретаріату Ради Європи розглянуто питання про необхідність продовження у 2014 році проведення Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування», формат проведення якого зараз обговорюється», — зазначив заступник Міністра.

Він наголосив, що Програма Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні», яка опікувалася Конкурсом,  зробила суттєвий внесок у популяризацію європейських стандартів розвитку місцевого самоврядування, виявленню та поширенню кращих практик, закладанню підвалин формування керівників місцевого самоврядування нової генерації.

Дмитро Ісаєнко висловив вдячність за проведену роботу Представнику Генерального секретаря Ради Європи з координації програм співробітництва в Україні, Голові Офісу Ради Європи Владіміру  Рістовскі, Надзвичайному і Повноважному Послу Королівства Данія в Україні Мерете  Юль, Директору Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо  Белтрані, Керівнику Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні»Андрію  Гуку.

Нагадаємо, в ході конференції відбудеться нагородження переможців Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування — 2013». Церемонія нагородження пройде в другій половині дня. Її проведе Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

Прес-служба Мінрегіону

Переглядів: 390 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини