Понеділок, 29.04.2024, 13:42
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Грудень » 9 » Реформа місцевого самоврядування потрібна Україні не для успішної співпраці з європейським чи митним союзами, а для добробуту наших громадян
21:45
Реформа місцевого самоврядування потрібна Україні не для успішної співпраці з європейським чи митним союзами, а для добробуту наших громадян

Таке міркування висловив президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов, говорячи про перспективи реформування місцевого самоврядування в Україні через призму зовнішньої політики держави.

Принципове завдання реформи, наголошує Сергій Чернов, — покращення надання послуг людям, оптимізація системи управління, вирішення проблемних питань, накопичених десятиріччями і привнесеними у сучасність з часів Радянського Союзу.

«Нам необхідно вносити зміни до нормативних документів, вести постійний діалог з людьми, створювати умови для активізації громад. Щоб люди на стадії підготовки та прийняття рішень на місцях разом з владою розділяли відповідальність за реалізацію цих рішень», — сказав Сергій Чернов.

Говорячи про конкретні напрацювання та підготовку до реформування, Сергій Чернов зазначив: «Відносно реформи, зокрема, місцевого самоврядування і територіальної організації влади, впродовж трьох років за ініціативою Президента України підготовлена відповідна Концепція. Вона за цей час пройшла всі рівні обговорення, погодження у всіх куточках України, різних громадських організаціях, у таких інституціях як Конституційна асамблея, Координаційна рада з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України, Венеціанська комісія.

Цей документ затверджений галузевими міністерствами. Підготовлено проект Указу Президента України, який завізований Прем’єр-міністром і сьогодні знаходиться на доопрацюванні в Адміністрації Президента України. Впевнений, що ініціатива Глави держави буде реалізована. І найближчим часом з’явиться Указ Президента України, яким буде затверджено проект Концепції».

«Регіональну політику держави маємо скерувати таким чином, щоб вирішити проблемні питання кожної сім’ї та кожного громадянина країни. Реформа місцевого самоврядування потрібна Україні не для успішної співпраці з Європейським чи Митним союзами, а для добробуту наших громадян», - відповів Сергій Чернов в ефірі обласного радіо на запитання про співвіднесеність реформування місцевого самоврядування із зовнішньополітичним курсом держави.


За матеріалами сайту Української Асоціації

районних та обласних рад


Переглядів: 394 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини