Понеділок, 29.04.2024, 15:10
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Грудень » 20 » День Святого Миколая у Ямпільській школі - інтернат
12:31
День Святого Миколая у Ямпільській школі - інтернат
У святковий для усіх дітей день Святого Миколая, коли кожен сподівається на хоча б маленьке диво, до вихованців Ямпільської школи-інтернату, що у Білогірському районі, завітали голова облдержадміністрації Василь Ядуха, голова районної ради Людмила Янишина та голова райдержадміністрації Валерій Курсов. Як годиться, не з порожніми руками. Губернатор області привіз у подарунок багато солодощів та плазмовий телевізор. «Глава нашої держави Віктор Янукович визначає захист прав дитини одним із ключових національних пріоритетів України і зобов’язує владу працювати в інтересах дітей. Для дітей з особливими освітніми потребами влада має створити належні умови для соціалізації, для доступу до усіх сфер життєдіяльності. На це і спрямована Національна стратегія, яка передбачає насамперед виділення бюджетних коштів на ці заклади, які надають послуги саме такій категорії дітей», - сказав Василь Ядуха. Він особливо наголосив, що усі діти, незалежно від того, де вони виховуються і навчаються, мають бути захищеними, відчувати турботу і теплоту сердець оточуючих дорослих.
В області створені умови для навчання та реабілітації дітей з особливими потребами. Нині на Хмельниччині діють 11 спеціальних шкіл-інтернатів. У них навчаються і виховуються 1994 дитини, з них 285 – це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Очільник краю як позитив відмітив те, що кількість дітей-сиріт в закладах зменшилася на 30 осіб до відповідного періоду минулого року.
В Ямпільській школі-інтернаті навчаються діти з особливими освітніми потребами. Тут створено базу, аби діти проходили навчання за фахом: швачка, слюсар, кухар тощо.
«Дітей чужих не буває. Цей вислів ми підкріплюємо справами. Близько 80 мільйонів гривень виділяється з обласного бюджету на утримання цих шкіл. Окремо йдуть кошти на реконструкції, придбання інвентарю. Для цієї школи виділено близько 1 мільйона гривень для реконструкції спального корпусу, придбання комп’ютерної техніки. Діти мають отримувати якісну освіту», - підкреслив Василь Ядуха. Він також подякував усім меценатам, які беруть активну участь у житті закладів і допомагають їм вирішити проблемні питання.
Діти у нас чудові і незалежно від того, що вони опинилися в складних життєвих обставинах, громадськість, влада, вихователі мають зробити все можливе, щоб діти почували себе рівноцінними членами суспільства, знайшли своє місце у житті. Щиро привітали керівники району  дітей із святом, побажав побільше посмішок, радості і щастя у їхньому житті. Діти ж дарували гостям свої таланти.

Переглядів: 521 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини