Субота, 04.05.2024, 20:43
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2011 » Вересень » 8 » Звіт керівників району
16:32
Звіт керівників району
    Сьогодні, 8 вересня, у приміщенні районного будинку культури члени територіальної громади Білогірського району заслухали звіт голови Білогірської районної державної адміністрації Валентина Володимировича Заріцького.
    На цьому ж заході зі звітом про діяльність районної ради за 8 місяців виступила голова районної ради Людмила Василівна Янишина:
"Шановні члени територіальної громади!
  Багато позитивного відбулося в житті нашого району. Хотілося б відзначити, що це все завдяки налагодженій співпраці та взаєморозумінні між Білогірською районною радою, районною адміністрацією, депутатами всіх рівнів, сільськими та селищними головами.
За звітний період відбулося 8 сесій районної ради, на яких розглянуто 130 питань. На сесіях ІV-VI скликання було затверджено 45 цільових галузевих програм, які спрямовані на підвищення рівня зайнятості населення району та посилення соціальних витрат. За 8 місяців районною радою було виділено з районного бюджету 61,6 тис. грн. на виконання цільових програм. На протязі року на виконання „Програми забезпечення лікарів району житлом на 2008-2011 роки” заплановано виділити 1 237, 4 тис. грн.
На сесіях ради було розподілено та перерозподілено півтора мільйона коштів. Перш за все, кошти надано у розмірі 430 тис. грн. на поточний ремонт та закупівлю обладнання і матеріалів для Білогірської центральної районної лікарні, яка знаходиться в критичному стані внаслідок недостатнього фінансування в попередні періоди.
Проблем в центральній районній лікарні вистачає, оскільки негайно слід привести у відповідність до існуючих норм та стандартів харчоблок комунального закладу, на проектно-кошторисну документацію для реконструкції якого сесією районної ради вже виділено потрібні кошти.
За сприяння районної ради депутати обласної ради Шевчук Ігор Анатолійович та Кащук Сергій Анатолійович за власні кошти здійснили ремонт окремих палат інфекційного відділення лікарні.
Значну позику з бюджету району у розмірі 200 тис. грн. отримали сільськогосподарські підприємства Білогірщини для проведення весняно-польових робіт.
Дванадцятьом територіальним громадам району виділено кошти для реконструкції закладів соціально-побутового обслуговування населення та на прокладення газопроводів і встановлення вуличного освітлення. Зараз працюємо над газифікацією села Велика Боровиця, що стала можливою завдяки підтримці голови Хмельницької обласної державної адміністрації Ядухи Василя Степановича та голови Хмельницької обласної ради Дерикота Миколи Васильовича, і яку планується завершити до листопада цього року.
Нагальними для районної ради є питання управління та утримання об’єктів спільної власності територіальних громад району. Виділено кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції систем теплопостачання Шимковецької та Дідковецької загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів з метою впровадження енергозберігаючих технологій, а також для придбання приміщення під облаштування дитячого садочка в селі Корниця.
Профінансовано придбання комп’ютерів та озвучувальної апаратури для районного будинку культури, дитячої музичної школи та дитячої районної бібліотеки.
Важливим напрямом діяльності управління майном є вибір форми господарювання для більш ефективного використання майна, що знаходиться в спільній власності територіальних громад району.
Для цього визначені об’єкти, які передані в користування юридичним та фізичним особам на умовах оренди, які ефективно використовують майно, задовольняючи населення послугами, поповнюючи за рахунок орендної плати місцеві бюджети. Районною радою укладено 39 угод щодо передачі майна в оренду. Від оренди майна в районний бюджет надійшло 98,6 тис. грн., від продажу на конкурсній основі об’єктів спільної власності територіальних громад буде зараховано до районного бюджету 60,9 тис. грн.
Продовжується робота з перегляду статутних документів комунальних підприємств районної ради з метою приведення їх до вимог чинного законодавства, виготовляється технічна документація, яка посвідчує право користування землею та свідоцтва на право власності на об’єкти комунальної власності.
Білогірською районною радою було організовано проведення «звіту сільського голови» в селах Велика Боровиця, Мала Боровиця, Степанівка, Гулівці, Жемелинці, Миклаші, Сушівці, Паньківці. В межах заходу перед територіальною громадою звітували голови сільських рад, депутати районної ради, обрані цією громадою та закріплені відповідно до розподілу депутати обрані до районної ради за партійними списками.
З метою поліпшення санітарного стану та благоустрою території району, районною радою проводиться конкурс серед сільських і селищних рад на кращий санітарний стан та благоустрій територій. За підсумками конкурсу визначаються три призових місця, які нагороджуються цінними призами.
На виконання рішення Білогірської районної ради було проведено громадські слухання з приводу добудови третього та четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції за участю представників територіальних громад та ХАЕС.
Білогірський район допущений до участі в другому етапі проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», в рамках якого буде поліпшено матеріально-технічну базу освітніх закладів району.
Здійснюється забезпечення максимального доступу населення до інформації про діяльність районної ради через висвітлення на телебаченні, сторінках районної газети «Життя і слово» та на офіційному веб-сайті Білогірської районної ради.
Та, на жаль, залишається велика кількість проблемних моментів. Перш за все, слід згадати комунальне підприємство «Білогірська центральна районна аптека № 33», борг якого станом на 1 січня 2011 року становив 100,3 тис. грн. На сьогоднішній день діяльність підприємства зупинена. За рахунок орендної плати, яку сплачують підприємства-орендарі приміщень вищевказаної аптеки, на даний час борг становить 63 тис. грн., а до кінця 2011 року його розмір плануємо зменшити вдвічі.
З інвестором «Медтехніка» досягнуто домовленості про відкриття цілодобової аптеки в приміщенні Центральної районної лікарні. Ведеться робота з пошуку кваліфікованих фахівців для роботи у вказаному аптечному пункті.
Занепокоєння викликає якість транспортного обслуговування жителів району. Існуючий автопарк, який знаходиться на балансі комунального підприємства «Тепломережа» є морально і технічно застарілим. Вік більшості машин становить понад 20 років. З метою вирішення цієї проблеми проводяться роботи з пошуку альтернативних джерел фінансування, оскільки не вистачає коштів районного бюджету для закупівлі нового автобуса.
Заклади культури територіальних громад району потребують капітальних і поточних ремонтів. На 8 сесії районної ради виділено кошти на реконструкцію Сушовецького сільського клубу, до кінця року планується здійснити капітальний ремонт даху будинку культури в селі Денисівка.
Всіх без виключення жителів району турбує стан шляхів автомобільного сполучення. Для ремонту доріг загальнодержавного значення районом освоєно 1,5 млн. грн. На ремонт комунальних доріг витрачено 934,0 тис. грн.
Отже, слід констатувати, що в житті Білогірського району є як позитивні, так і негативні моменти, та більшість проблем можна вирішити шляхом наповнення місцевого бюджету. В цьому напрямку і консолідують свої сили Білогірська районна рада та районна адміністрація. В першу чергу, вживаються заходи для реєстрації підприємств за місцем знаходження основних виробничих потужностей, яких в районі нараховується більше 10 підприємств, серед найбільших - це Білогірський молокозавод, ТОВ ІВК «Рідний край». Також вживаються заходи по збільшенню розміру заробітних плат та по боротьбі із зарплатами «в конвертах».
На закінчення я хочу відмітити, що той фундамент, який вдалося закласти спільними зусиллями, є твердою гарантією подальших змін на краще у житті територіальної громади, кожної родини.
          Дозвольте висловити слова вдячності керівникам органів місцевого самоврядування всіх рівнів, виконавчої влади, депутатського корпусу за розуміння і взаємодію по розв’язанню існуючих проблем. Сподіваюся, що нас і надалі буде об’єднувати спільна відповідальність перед Білогірською громадою".
Переглядів: 650 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини