Четвер, 02.05.2024, 16:25
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2011 » Грудень » 16 » Виставка вишивок майстрині Тамари Лебідь
14:24
Виставка вишивок майстрині Тамари Лебідь
Нещодавно відбулася нова презентація виставки вишивки майстрині з с.Гулівець Тамари Лебідь. На виставку було запрошено представників установ та організацій, а також учнів Білогірського НВК.

Тільки переступивши поріг виставкової зали, де роботи з доробку майстрині акуратно примостилися серед інших експонатів, одразу виділяються вишивки небаченої краси, та й у кімнаті стало набагато тепліше, ніж завше. Диво-вишиванки ніби випромінювали світло, тепло, спокій та радість. Вони вабили до себе яскравими кольорами як візернуків, так і оздобою. Кожна вишивка, окрім рушників, декоративно оздоблена яскравою стрічкою, що придає витвору ще більшої оригінальності та особливості.
Вважається, що вишиті речі несуть добру енергетику, бо, творячи їх, майстриня вкладає у них свою працю й позитивні думки. На виставці дуже багато рушників. Розцвітають на них диво–квіти. Милуєшся соняшниками, трояндами, маками, анютиними глазками і переносишся у прості та часі у теплу літню пору, коли на усе буяє незримою красою.  Але повертаючись до виставки, слід зазначити, що рушник - це і оберіг, і прикраса в хаті, і родинна пам’ятка, і деталь традиційного одягу. У давнину кожне село створювало свій рушник, який мав місцеві особливості щодо техніки виготовлення і оздоблення орнаментами, багато візернуків є давніми і традиційними. Пані Лебідь теж має свою особливу менеру вишивки.
Тамара Петрівна на разі домогосподарка. Проте її роботи користуються попитом і нікого не залишають байдужими. До прикладу, не один рушник вишитий руками майстрині благословив  молодих у нове сімейне життя.  Вишиває Тамара Петрівна на замовлення. 
 Майстриня розповіла, що вишивати почала у 10 років. Першою її роботою була вишита сорочка. Вишивати Тамару Петрівну навчила тітка. Вишивала завжди коли знаходила вільну хвилинку, бувало що за роботою засиджувалася до ночі. В доробку Тамари Петрівни десятки рушників та наволочок на подушечки, безліч серветок. До речі, найбільше майстриня любить вишивати наволочки на подушечки. Їх у неї дуже багато і на різну тематику, але серд тих, що представлені на огляд громадськості переважають тваринки та герої дитячих мультиків чи казок. Та у сім’ї Лебідь вишиває не лише господиня а й і її дочка, а також і 13 - літній син. Він і сам вишиває і мамі допомагає.

Можна сказати, що Т.Лебідь належить до тих унікальних людей, яких буденність не перевчає звично сприймати світ і довколишню красу. Ця надзвичайно талановита жінки без спеціальної освіти, в домашніх умовах зуміла зберегти українське народне мистецтво, пропустити через свою душу і викристалізувати у свій неповторний стиль.
       До речі, високу оцінку роботам Тамари Петрівни дали голова райради Л.Янишина та її заступник В.Васильчук, які теж відвідали захід. Гості з райради подякували вишивальниці за її талант та невтомну роботу, а також побажали землячці творчих успіхів, аби її золоті руки подарували світу ще не одну прекрасну вишивку.         
А.ДЗИЦЮК, О.БОГАЧУК
Переглядів: 1222 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини