Четвер, 02.05.2024, 21:16
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2011 » Грудень » 1 » Відділ Держкомзему інформує
18:51
Відділ Держкомзему інформує
Актуальні питання фомування ринку землі

Хто зможе купити землю державної чи комунальної власності?
  Купувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва зможуть лише громадяни України, фермерські господарства, держава та територіальні громади.
  Стосовно купівлі земель сільськогосподарського призначення інших видів використання законодавством обмежень не встановлено.
 
Чи буде зростати вартість землі з часом?
      За прогнозами експертів, у перший рік після зняття мораторію вартість землі буде низькою-від 300 до 800 доларів за гектар, але з розвитком ринкових відносин ціна на землю буде неухильно збільшуватися. У сусідніх країнах, де проведено реформи у земельній сфері, ціна ріллі у 5-10 разів більша, ніж нині у нас. А Українські чорноземи не гірші.
 
Чи буде контролюватися використання землі покупцем?
     Відповідно до положень Земельного кодексу України, державний контроль за використанням та охороною земель здійснює уповноважений орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів України.
     Особливо важливим і актуальним натепер, коли прийнято Закон України «Про державний земельний кадастр» та відкривається ринок землі, є питання налагодження дієвого контролю за використанням та охороною земель.
     Формування ринку земель та продовження провадження земельної реформи вже сьогодні вимагає забезпечення контролю за правомірністю розпорядження землями, проведенням земельних аукціонів, своєчасністю сплати орендної плати та земельного податку, операціями з купівлею та продажем земель, її цільовим використанням.
 
Яким чином продаватиметься земля, на якій розміщено приватні будинки?
      Продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної або комунальної власності, на яких розташовані господарські будівлі і двори, що перебувають у власності фізичних чи юридичних осіб, здійснюється цим особам за рішенням органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування відповідно до проектів землеустрою щодо відведення таких ділянок, затверджених у порядку, встановленому Земельним кодексом України. Розмір такої земельної ділянки встановлюється з урахуванням державних будівельних норм і правил, що відповідають умовам обслуговування та експлуатації зазначених будівель і споруд.
Переглядів: 499 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини