Вівторок, 07.05.2024, 04:45
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Лютий » 27
     "В байках і ліриці живе його душа” – таку назву носив конкурс читців творів Л.Глібова. Він проходив у читальному залі Білогірської дитячої бібліотеки. Захід організований господарями районної книгозбірні і методичним кабінетом відділу освіти РДА…
     В березні цього року минає 185 річниця від дня народження Леоніда Глібова. В українській літературі він здобув визнання як майстер-байкар і залишив нащадкам більше сотні своїх віршованих творів. З 1855 по 1858 роки митець працював учителем історії та географії у Чорному Острові, що на Хмельниччині. Існує версія, що відому пісню "Стоїть гора високая…” Л.Глібов написав саме тут. До речі, аналогічний обласний конкурс читців буде проведений 3 березня саме в Чорному Острові…
      Про це та про умови конкурсу районного говорила перед його учасниками заступник директора районної бібліотечної системи по роботі з дітьми Л.Скороход. Виявили бажання позмагатися за право називатися кращим знавцем творчості Л.Глібова юні любителі байкаря з Білогір’я, Денисівки, Гулівець, Вільшаниці, Залужжя, Юрівки… Всього - з тринадцяти шкіл району.
    Конкурсанти мали заздалегідь підготовити віршований або прозовий твір Леоніда Глібова і підібрати за власним уподобання твір б ... Читати далі »
Переглядів: 546 | Додав: bilcinema | Дата: 27.02.2012 | Коментарі (0)

      24 лютого 2012 року відбулось засідання Білогірського районного форуму місцевого розвитку по Проекту ЄС/ПРООН МРГ-ІІ.
      На порядку денному засідання розглядались наступні питання:
1. Затвердження мікропроектної пропозиції громадської організації "Сонечко" смт Білогір'я.
2. Про проведення технічного нагляду за проведенням будівельно-монтажних робіт по реалізації мікропроектів.
3. Про повноваження замовника громадським організаціям.
      За результатами обговорення було затверджено мікропроектну пропозицію громадської організації "Сонечко" загальною вартістю 246,467 тис.грн., в тому числі:
  • кошти ПРООН - 80,200 тис.грн.;
  • кошти районного бюджету - 72,0 тис.грн.;
  • кошти громадської організації - 12,337 тис.грн.;
  • кошти селищного бюджету - 81,931 тис.грн.
         З усіх інших питань були прийняті відповідні рішення.
... Читати далі »
Переглядів: 502 | Додав: bil-rada | Дата: 27.02.2012 | Коментарі (0)

       Український народ славиться різноманіттям народних звичаїв, традицій та обрядів, що передаються з діда-прадіда. Гарною традицією на Білогірщині стало проведення народного фольклорного свята «Прощавай зима, здраствуй весна!». І хоча зима зовсім не збирається поступатися весняним дням, аромат свіжих квітів та пробудження природи уже відчувається у повітрі. Передує приходу весни Масляна. Тиждень перед Великодним постом теж багатий на обряди та традиції. А аматори сцени вирішили поєднати звичаї та традиції Масляної з прадавньою словянською традицією зустрічати весну.
 Здавна наш народ зустрічав весну з особливим настроєм, адже його хліборобська душа була надзвичайно чутливою до всього живого, що пробуджувалося з весною до нового життя. Міфічний образ богині Весни поставав в уяві наших предків в образі прекрасної молодої дівчини або молодиці, тому що саме жінка дає початок життю. Зустріч весни поєднувалася з вигнанням зими-смерті. А у нас спалювали солом’яне опудало, що символізувало зиму.
Білогірчан з приходом весни вітали представники влади. Про прихід весни говорив заступник голови РДА М.Подлєсний. А заступник голови райради В.Васильчук наголосила на важливості збереження народних традицій.

Доповненням до вітань керівників став гарний та змістовний концерт, підготовлений працівниками районного будинку культури. Дарували свої пісенні шедеври та закликали весну народний аматорський фольклорний гурт «Забава», зразковий дитячий ансамбль «Добрий настрій»,  народний гурт «Народні музики», сімейний дует Христина та Таїса Міракян, солістка Ліля Бовт. Колективи художньої самодіяльності з Семенова, Денисівки, Миклаш теж долучилися до зустрічі весни і виспівували свої місцеві співанки. Глядачі були задоволені. А жительки Денисівки, учасниці худсамодіяльності, пригощали жителів традиційною стравою - млинцями. ... Читати далі »
Переглядів: 871 | Додав: bil-rada | Дата: 27.02.2012 | Коментарі (0)

Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини