Понеділок, 06.05.2024, 12:51
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Лютий » 27 » В байках і ліриці...
16:15
В байках і ліриці...
     "В байках і ліриці живе його душа” – таку назву носив конкурс читців творів Л.Глібова. Він проходив у читальному залі Білогірської дитячої бібліотеки. Захід організований господарями районної книгозбірні і методичним кабінетом відділу освіти РДА…
     В березні цього року минає 185 річниця від дня народження Леоніда Глібова. В українській літературі він здобув визнання як майстер-байкар і залишив нащадкам більше сотні своїх віршованих творів. З 1855 по 1858 роки митець працював учителем історії та географії у Чорному Острові, що на Хмельниччині. Існує версія, що відому пісню "Стоїть гора високая…” Л.Глібов написав саме тут. До речі, аналогічний обласний конкурс читців буде проведений 3 березня саме в Чорному Острові…
      Про це та про умови конкурсу районного говорила перед його учасниками заступник директора районної бібліотечної системи по роботі з дітьми Л.Скороход. Виявили бажання позмагатися за право називатися кращим знавцем творчості Л.Глібова юні любителі байкаря з Білогір’я, Денисівки, Гулівець, Вільшаниці, Залужжя, Юрівки… Всього - з тринадцяти шкіл району.
    Конкурсанти мали заздалегідь підготовити віршований або прозовий твір Леоніда Глібова і підібрати за власним уподобання твір будь-якого автора українською мовою.
     За результатами конкурсу, кращі з них відзначені грамотами та пам’ятними подарунками. В трійку лідерів увійшли Ніла Мандзюк з Білогір’я, Артур Перепелиця з Хорошева та Бондар Марина з Гулівець. Білогірчанка Н.Мандзюк братиме участь в обласному конкурсі читців.
      В загальнокомандному рейтингу перше місце у учнів Білогірського НВК, друге – за залужчанами і третє – у школярів Кащенецького освітянського закладу.
Заохочувальними грамотами журі відзначило школярів Діму Коломійчука з Миклаш, Марину Гуц з Сушовець і Наталію Мельник з Юрівки.
     Крім конкурсу читців для широкого загалу була проведена вікторина. Взяти участь у ній могли всі учні. Варто було лише швидше за віх зорієнтуватися у запитанні і дати на нього правильну відповідь.
     Дата народження Л.Глібова та його місце народження, його перший твір, відома пісня на слова байкаря, літературний псевдонім – такі запитання лунали з вуст бібліотекаря 5-9 класів Н.Колесник, а діти активно відповідали на них…
Переглядів: 546 | Додав: bilcinema | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини