Понеділок, 29.04.2024, 18:46
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Вересень » 20 » Завдання спільне : допомогти учнівській молоді зробити правильний вибір
09:43
Завдання спільне : допомогти учнівській молоді зробити правильний вибір
 У приміщенні  Білогірського  районного центру зайнятості відбулося засідання "круглого столу ” на тему „Актуальні проблеми підвищення ролі профорієнтації як реальної можливості самовизначення молоді”, яке проводилось з ініціативи районного центру зайнятості.  Мета заходу: скоординувати профорієнтаційну роботу в районі  та розробити заходи щодо співпраці соціальних партнерів. В роботі засідання взяли участь керуючий справами виконавчого апарату районної ради Олена Ніколайчук,  представники органів влади,  роботодавці, соціальні партнери, спеціалісти районного центру зайнятості, які активно вели обговорення питання організації профорієнтаційної роботи в навчально-виховних закладах Білогірщини.
    Розпочала засідання круглого столу директор районного центру зайнятості Лариса   Тищук, яка зупинилася на питанні взаємодії служби зайнятості з соціальними партнерами у напрямку профорієнтації учнівської молоді на вибір актуальних професій, підготовки їх до свідомого вибору професії з урахуванням власних уподобань, нахилів та потреб ринку праці, організації спільної роботи з загальноосвітніми навчальними закладами щодо проведення профорієнтаційних заходів.
      Засідання продовжила  презентація про роботу районного центру зайнятості, яку провела заступник  директора центру зайнятості Надія Закутня.   Найбільшу увагу було зосереджено на профінформаційному секторі, який дозволяє всебічно інформувати молодь з питань професійної орієнтації.
        Заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Наталія Соколюк   розповіла про сучасні проблеми профорієнтаційної роботи в школі та шляхи її удосконалення, відмітивши при цьому дієву співпрацю відділу та центру зайнятості з питань профорієнтації школярів.
       Головний спеціаліст  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді району Наталія Моцюк   зупинилась на проблемах професійної орієнтації серед молоді району, розповіла про волонтерську роботу, звернула увагу на те, що спеціалісти центру зайнятості є активними волонтерами центру соціальних служб.
Про перспективи розвитку району  та потребу у спеціалістах  розповів головний спеціаліст відділу економіки Володимир Мандзюк  
На дисбалансі між попитом та пропозицією робочої  робочої сили,  про потребу у високваліфіковангих  працівниках робітничої професії зупинився заступник начальника управління агропромислового комплексу Іван Поварчук .
  Начальник відділу надання соціальних послуг Ольга Яремишина розповіла про нові форми профорієнтаційної роботи з молоддю, звернула увагу  про необхідність подальшого сприяння формуванню, збереженню та використанню професійного кадрового потенціалу, вирішення проблем, організаційно-методичного регулювання професійної орієнтації молоді, удосконалення партнерських взаємовідносин служби зайнятості з роботодавцями.
В обговоренні також взяли участь начальник служби у справах дітей Валентина Панасюк, директор будинку творчості школярів Лариса Ковальчук, оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Сергій Черепюк.
          Підсумовуючи засідання, учасники розробили рекомендації та зазначили, що в подальшій роботі слід забезпечити чітку координацію дій соціальних партерів з єдиною метою – допомогти учнівській молоді зробити правильний вибір.
Переглядів: 817 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини