Понеділок, 29.04.2024, 15:01
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Квітень » 5 » Урочистості з нагоди 70-ї річниці визволення Хмельниччини від фашистських загарбників
15:58
Урочистості з нагоди 70-ї річниці визволення Хмельниччини від фашистських загарбників


04 квітня 2014 року в приміщенні обласної філармонії за участі керівництва області та міста, делегапції з Білогірщини відбулися урочистості з нагоди 70-ї річниці визволення Хмельниччини від фашистських загарбників.

Голова обласної ради Іван Гончар зачитав вітання виконуючого обов’язки Президента України, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова жителям області з ювілейною річницею з нагоди дня визволення від фашистських загарбників. «Нині ми заново переоцінюємо значення мирного неба, злагоди в суспільстві. Герої-визволителі не гучними заявами, а власним прикладом довели, що любов до Вітчизни – це здатність людини творити подвиги в ім’я свободи та миру, не шкодуючи найдорожчого – життя. Цього дня ми схиляємо голову перед загиблими. Вічна їм пам’ять!», - йдеться у вітанні Голови ВРУ.

Звертаючись до ветеранів та учасників зібрання Іван Гончар сказав: «Минатимуть століття, приходитимуть у світ нові і нові покоління, але ніколи не зітреться в народній пам’яті безсмертний подвиг солдатів, героїзм і мужність воїнів-визволителів, що у неймовірно важких умовах, у полум’ї битв боронили нашу рідну землю. З роками все рідшими стають ряди ветеранів, але обласна ветеранська організація і надалі продовжує залишатися активним і дієвим учасником суспільно-політичного життя нашої області. У свою чергу депутати місцевих рад, працівники органів місцевого самоврядування сприяли стабільній роботі ветеранських організацій та надавали їм відповідну допомогу, брали участь у заходах ветеранських організацій. Обласна, районні та міські ради Хмельниччини готові і надалі активно сприяти організації і проведенню святкових заходів та наданню матеріальної та фінансової допомоги ветеранам, усім, кого зачепила чорним крилом війна».

Голова облради наголосив, що, перш за все, сучасники повинні зробити усе можливе, аби рівень соціальних послуг та якість медичної допомоги були найвищими та гідними звання ветерана.

«Важко висловити всю вдячність за ваш безсмертний і безцінний подвиг переможців у найжорстокішій війні, яку будь-коли знало людство. Ми у вічному боргу перед вами за вашу обірвану війною юність, зразки мужності, сили духу, самопожертви, виявлені в боях за рідну землю. З нагоди святкування 70-ї річниці визволення Хмельниччини від фашистських загарбників від імені депутатського корпусу обласної ради, від себе особисто бажаю усім ветеранам війни міцного здоров’я і життєвої сили, а мешканцям області – успіхів у повсякденній діяльності на благо Подільського краю в ім’я процвітання і єдності України», - завершив свій виступ Іван Ярославович.

Активістів ветеранського руху Іван Гончар відзначив Грамотами обласної ради.

У ході зібрання представники органів влади з активними членами ветеранських організацій Кам’янець-Подільського, Дунаєвецького, Новоушицького районів передали керівництву області символи естафети – капсули з меморіальною землею з місць бойової слави з усіх куточків області та альбоми з пам’ятними фотографіями. Планується, що символи 70-ї річниці визволення області від фашистських загарбників зберігатимуться в одному з музеїв обласного центру.

На честь вшанування пам’яті полеглих до меморіалу «Вічний вогонь» від облради, облдержадміністрації, обласної ради організації ветеранів України було покладено квіти.

Хвилиною мовчання учасники урочистого зібрання вшанували загиблих у роки Великої Вітчизняної війни, війни в Афганістані, а також Героїв Небесної сотні.

Перед початком зборів за участю керівництва області й міста відбулося урочисте погашення поштових конвертів, присвячених 70-й річниці визволення краю від фашистських загарбників. Урочистостям також передувала розміщена у фойє філармонії тематична книжкова експозиція «Солдата подвиг житиме віки» з фондів обласної наукової універсальної бібліотеки імені М.Островського.

 

 
 
Переглядів: 366 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини