Понеділок, 29.04.2024, 12:51
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Квітень » 17 » Учасники селекторної наради розглянули питання організації та проведення позачергових виборів Президента України
22:39
Учасники селекторної наради розглянули питання організації та проведення позачергових виборів Президента України

Як відомо, на 25 травня цього року призначено позачергові вибори Президента України. Частину повноважень щодо організації та забезпечення виборчого процесу покладено на органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Саме ці питання були лейтмотивом селекторної наради сьогодні, 17 квітня, з головами районних рад, міськими (міст обласного значення) головами, яку провів перший заступник голови обласної ради Віктор Адамський.

У нараді також взяли участь представники райдержадміністрацій, керівники районних (міських) управлінь юстиції, районних (міських) відділів МВСУ в області, районних (міських) відділів освіти, культури, охорони здоров’я, Державної міграційної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та відділів ведення Державного реєстру виборців.

«У зв’язку зі зверненнями Центральної виборчої комісії до обласної ради і ОДА про забезпечення проведення виборчого процесу на теренах області та вирішення тих завдань, які покладаються на кожен з підрозділів державної влади та органу місцевого самоврядування, проводиться ця нарада. Всі поставлені перед нами завдання маємо виконати в повному обсязі. Це, зокрема, сприяння у матеріально-технічному забезпеченні окружних виборчих комісій, дільничних виборчих комісій та виборчих дільниць, тим самим забезпечивши демократичне і прозоре волевиявлення громадян», - зазначив Віктор Адамський на нараді.

Посадовець повідомив, що ЦВК вже створені окружні виборчі комісії з виборів Президента України на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року. Витяг з Постанови опубліковано 17 квітня ц.р. в обласній газеті «Подільські вісті». Відтак, в Хмельницькій області утворено 7 виборчих округів з центрами в м.Хмельницький (№ 190), смт Теофіполь (№ 191), м.Деражня (№ 192), м.Кам’янець-Подільський (№ 193), м.Дунаївці (№ 194), м.Славута (№ 195) і м.Старокостянтинів (№ 196).

Про правове забезпечення виборчого процесу з виборів Президента України на позачергових виборах Президента України поінформувала начальник Головного управління юстиції в області Неля Продан.

Учасникам селекторної наради було наголошено на необхідності дотримання вимог в організації виборчого процесу. Це регламентується рішеннями ЦВК. Зокрема, постановами: - від 4 березня 2014 року № 31 «Про вимоги до приміщень окружних і дільничних виборчих комісій з виборів Президента України та приміщень для голосування, норми забезпечення виборчих комісій з виборів Президента України транспортними засобами, засобами зв’язку, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою, іншими матеріальними цінностями, види послуг, які виборчі комісії можуть закуповувати за рахунок коштів Державного бюджету України»; - від 19 січня 2012 року № 5 «Про Вимоги до приміщень дільничних виборчих комісій та приміщень для голосування»від 30 березня 2014 року № 126 «Про затвердження Вимог до програмно-технічного комплексу інформаційно-аналітичної системи "Вибори Президента України" окружної виборчої комісії з виборів Президента України».

З метою недопущення виникнення пожеж на виборчих дільницях було акцентовано учасникам наради на дотриманні вимог пожежної та техногенної безпеки.

«Завданням органів державної влади і органів місцевого самоврядування є забезпечення організації роботи окружних та дільничних виборчих комісій, їх матеріально-технічне оснащення. Ми зобов’язані організувати в області абсолютно демократичний простір для того, аби волевиявлення пройшло відповідно до норм чинного законодавства, на демократичних принципах і засадах», - сказав, завершуючи селекторну нараду, Віктор Адамський.


Довідка:

В Хмельницькій області утворено 1552 виборчі дільниці, з них 237 – великих (більше 1500 тисячі виборців), 401 – середня (від 500 до 1500 виборців) і 914 малих, де менше нараховується 500 виборців.

Відповідно до державного реєстру виборців, опублікованого на сайті ЦВК, загальна кількість виборців в області становить 1 мільйон 054 тисячі 307 мешканців.

 

Переглядів: 501 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини