Понеділок, 29.04.2024, 18:49
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Вересень » 23 » Святкували 90-річчя району
12:11
Святкували 90-річчя району
21 вересня 2013 року Білогірщина святкувала 90-річчя,  з 9 години ранку до районного будинку культури сходилися люди. Тут, у приміщенні краєзнавчого музею, збиралися ті, чиє  дитинство, юність пройшли на славній Білогірській землі,  та ті, хто певний час працював на розвиток краю. А зібрала їх тут спільна ідея: організувати громадську організацію «Земляцтво Білогірщини».  Охочих приєднатися до неї , як свідчить неабияка кількість заяв, було немало.  
      Своє перше зібрання – установчі збори земляцтво  провело в кабінеті голови районної державної адміністрації. І це не випадково, адже голова районної ради Людмила Янишина  та голова адміністрації Валерій Курсов не лише підтримали ідею створення організації, але й пообіцяли всіляко підтримувати та сприяти її діяльності. Це піде тільки на користь   нашому сільськогосподарському краю, використовувати усі можливості задля розвитку  якого – завдання влади, визначене Президентом України Віктором Януковичем, Урядом країни та обласною владою.
      Один із співзасновників організації Іван Кадук коротко проінформував присутніх про основні положення проекту статуту громадської організації, ознайомив з метою її діяльності. А вона чітка і благородна:  налагод
ження партнерських та людських стосунків задля розвитку рідного краю. Присутні одноголосно вибрали головою організації Героя України Петра Іващука, - відому людину, самодостатнього керівника та організатора сільськогосподарського виробництва. Його заступником став Іван Кадук. Потому було обрано раду організації та ревізійну комісію.
    Раїса Ліфантій, член Національної Спілки  журналістів України , голова Запорізької філії Міжнародного громадського об’єднання «Земляцтво Хмельниччини», член Національної спілки краєзнавців України запропонувала укласти книгу про земляків району. Книга, як зауважила вона, має бути змістовною, інформативною, адже це буде іміджеве, презентаційне видання, яке повинне сприяти залученню інвестицій. Є багато цікавих варіантів, усі вони будуть вивчені та упроваджені для блага людей. Р. Ліфантій в знак поваги  до влади  вручила очільнику краю пошиту власноруч козацьку папаху.
    Валентина Блюхер, директор Всеукраїнського благодійного фонду «Щедрику – ведрику» , відмітила, що вона підтримує цю гарно ідею, підтримуватиме земляцтво  у  розвитку соціально – культурної сфери, незважаючи на те, що вона тут не народилася. В.Блюхер запропонувала провести у 2014 році Міжнародний   фестиваль дитячої творчості саме у Білогір’ї.  Ідею охоче підтримало керівництво району та усі присутні.    
   Олександр Цюзік, голова Хмельницького обласного комітету профспілки працівників соціальної сфери, відмітив, що створення земляцтва – це дійсно прекрасна подія для району. Земляцтво – потужне об’єднання, здатне консолідувати зусилля усіх для розвитку краю. Він особисто готовий брати активну участь у діяльності цього громадського об’єднання.  Виступаючий вручив керівництву району сувеніри, фотоальбоми, виготовлені Норвезькою громадою.  
     До виступаючих долучився Олексій Попко, нині керуючий фондом житлового будівництва при Рівненській облдержадміністрації. Він також підтримав створення такого об’єднання, а ще подарував ікону, виготовлену з поліського бурштину.  
       А Григорій Білоус, полковник СБУ у відставці, відмітив, що  все, чого він досяг у житті, було досягнуто саме завдяки людям Білогірщини. Бо саме вони виховали його та навчили працювати. А його подарунком району став Герб України, також прикрашений бурштином.
  У залі адміністрації гостей ще раз привітали керівники району, учасники художньої самодіяльності, їм  вручили запашний білогірський хліб та сувеніри.
     Усі разом вони приєдналися до святкових колон, які сформували працівники підприємств, установ та організацій району, школярі, гості. Урочистою ходою ( а їй, здавалося, сприяла сама погода – дощ, який ішов з самого ранку, перестав )  учасники свята пройшли від головної площі селища до стадіону. Тут відбулося відкриття  та огляд містечка майстрів славного Білогірського краю, яке підготували працівники бібліотечної системи.
   Люди не лише могли помилуватися виробами ручної роботи, але й придбати їх за доступною ціною.          
     Урочисте відкриття свята розпочалося традиційно Гімном України та виступами керівників району .  З 90 – річчям гостей привітали герої України Петро Іващук та Василь Петринюк. 

    Білогірчани мали за честь приймати вітання зі святом від начальника управління культури, національностей та релігії обласної державної адміністрації Ірини Трунової.
     Особливо захоплюючим було театралізоване видовище « Білогірські забави». Як завжди, гарно глядачі зустріли народний аматорський фольклорний гурт «Забава», народний аматорський ансамбль «Народні музики» районного будинку культури.  Майстерно виконали свої пісні народні аматорські вокальні ансамблі «Мелодія» та «Спомин».  Добрий настрій гостям подарував дитячий зразковий фольклорний ансамбль  з такою ж назвою: «Добрий настрій».  Дитячі танцювальні колективи школи мистецтв «Барви Поділля» ,  будинку творчості школярів «Перлина», Ямпільської школи «Альянс» - неодноразові переможці танцювальних конкурсів різних рівнів, порадували  присутніх своїми запальними танцями.
      Прикрасили свято його гості – колективи з сусідніх районів та областей.
        А завершилося дійство атрибутом урочистості багатьох державних свят – захоплюючим  феєрверком, показ яких  здійснили професіонали.


Переглядів: 545 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини