Понеділок, 29.04.2024, 18:39
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Вересень » 13 » Сімнадцята сесія обласної ради затвердила зміни до обласного бюджету на поточний рік
09:28
Сімнадцята сесія обласної ради затвердила зміни до обласного бюджету на поточний рік
   12 вересня 2013 року  відбулося пленарне засідання чергової сімнадцятої сесії обласної ради шостого скликання, яке провів голова обласної ради Микола Дерикот. В роботі пленарного засідання взяли участь 78 депутатів.
   У пленарному засіданні сімнадцятої сесії взяли участь народні депутати України Ольга Борита, Віктор Бондар та Сергій Лабазюк, голова облдержадміністрації Василь Ядуха, заступники голови обласної державної адміністрації, голови районних рад, голови районних державних адміністрацій, міські (міст обласного значення) голови, начальники управління та відділів виконавчого апарату обласної ради, керівники окремих управлінь обласної державної адміністрації, установ і організацій області.
    Прийняла участь у засіданні голова Білогірської районної ради Людмила Янишина.

Перед початком затвердження порядку денного пленарного засідання голова обласної ради Микола Дерикот вручив кільком мешканцям Хмельниччини відзнаки Верховної Ради України.

За вагомий особистий внесок у захист інтересів Вітчизни, мужність і героїзм, проявлені при виконанні інтернаціонального обов’язку, активну роботу по військово-патріотичного виховання молоді Грамотою найвищого законодавчого органу держави нагороджені учасник бойових дій – Юрій Галаманський, голова Волочиської районної спілки ветеранів війни в Афганістані та Ігор Поліщук – голова Хмельницької районної організації ветеранів Афганістану.

За вагомий особистий внесок у соціально – економічний та культурний розвиток Хмельниччини, багаторічну сумлінну, плідну працю, високий професіоналізм Грамотою Верховної Ради нагороджено також Антоніну Захаренко – заступника директора з наукової роботи Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка та Нілу Лісову - колишнього заступника завідуючого відділом сприяння діяльності депутатів Хмельницької міської ради.

Цінний подарунок Верховної Ради України голова облради вручив начальнику управління з питань цивільного захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації Євгену Данилюку та головному бухгалтеру Хмельницького національного університету Наталії Корнік.

Микола Дерикот також вручив посвідчення, знак «Почесний громадянин Хмельниччини» та премію народному артисту України, художньому керівнику, головному диригенту академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької обласної філармонії Миколі Балемі. Це високе звання митцю присвоєне відповідно до рішення обласної ради від 19 червня цього року за багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у популяризацію українського мистецтва і культури та з нагоди 65-річчя від дня народження і 40-річчя творчої діяльності. Наразі високим званням «Почесний громадянин Хмельниччини» удостоєні 9 відомих подолян.

Головуючий озвучив інформацію про зміни у депутатських фракціях обласної ради. Зокрема, депутатська фракція політичної партії «Фронт змін» 3 вересня 2013 року прийняла рішення про розпуск фракції, про що свідчить представлений в обласну раду відповідний протокол її засідання. Депутат Олександр Ксенжук подав заяву про його вступ до депутатської фракції політичної партії «Батьківщина», а депутат Євген Блискун вступив до депутатської фракції Партії регіонів.

Після затвердження порядку денного очільник облради повідомив, що під час роботи постійних комісій до обласної ради надійшли пропозиції щодо внесення змін до проекту порядку денного пленарного засідання. Зокрема, розглядаючи питання «Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю «ОЛЬГЕРД» спеціального дозволу на користування надрами», постійні комісії не підтримали запропонований проект рішення у зв’язку тим, що питання потребує додаткового вивчення. Президія обласної ради запропонувала зняти питання з розгляду. Пропозицію депутатами було підтримано.

Окрім того, три питання до переліку питань сесії було включено. Зокрема, «Про внесення змін до рішення обласної ради від 19 червня 2013 року «Про надання згоди на безоплатне прийняття адміністративної будівлі, яка знаходиться за адресою: м. Хмельницький, вул. Володимирська, 109, із державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області», «Про надання згоди на безоплатну передачу майнового комплексу, розташованого за адресою: Хмельницька область, м. Кам’янець-Подільський, вул. Шевченка, 49, зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області у спільну власність територіальних громад сіл, селища Кам’янець-Подільського району» та «Про клопотання перед Головою Верховної Ради України щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України Зьорка Олександра Андрійовича – начальника управління соціального захисту населення Чемеровецької районної державної адміністрації з нагоди Дня працівника соціальної сфери». Пропозиції щодо включення цих питань надійшли від депутатів в ході роботи постійних комісій.

Окрім того, Микола Дерикот повідомив, що рішенням позачергового засідання постійних комісій обласної ради з питань власності, приватизації та інвестицій і з питань науки, освіти, молоді, спорту та туризму було рекомендовано включити до проекту порядку денного пленарного засідання 17 сесії обласної ради питання «Про припинення діяльності «Корчунецької загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів імені Петра Панча Хмельницької обласної ради шляхом ліквідації». Цю пропозицію депутатами облради також було підтримано.

Загалом порядок денний сесії нараховував 34 питання, серед яких ключовими є внесення змін до обласного бюджету на 2013 рік та звіт про хід виконання у першому півріччі поточного року програми соціально-економічного розвитку Хмельницької області на 2013 рік.

В обговоренні питання про хід виконання у першому півріччі поточного року програми соціально-економічного розвитку області на 2013 рік взяв участь народний депутат України Віктор Бондар, голова облдержадміністрації Василь Ядуха, депутати обласної ради Вадим Гаврішко, Світлана Лукомська, Анатолій Панасевич, Сергій Пенюшкевич, Іван Гладуняк.

Зміни до бюджету на поточний рік, як поінформував директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Пенюшкевич, обумовлені надходженням в область додаткової субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі 9 млн грн, в результаті чого збільшено обсяг доходів та видатків загального фонду обласного бюджету.

Крім того, збільшено обсяг доходів та видатків загального фонду обласного бюджету за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів – 174,5 тис. гривень.

Зміни до бюджету також обумовлені збільшенням обсягу доходів та видатків спеціального фонду обласного бюджету за рахунок надпланових поступлень.

Кошти додаткової субвенції передбачаються на проведення ремонтних робіт у закладах соціальної сфери, реконструкцію теплових мереж, будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг, а також спрямовуватимуться місцевим бюджетам на встановлення твердопаливних котлів.

Без зауважень підтримано обласними обранцями проект рішення ради «Про внесення змін до обласного бюджету», оскільки практично всі, як сказав Сергій Пенюшкевич, запропоновані на постійних комісіях пропозиції депутатів були враховані в остаточному варіанті проекту рішення.

При розгляді питання «Про депутатські запити» обранцями знято з контролю два запити: Ігоря Сабія щодо ситуації, яка склалася навколо будівництва будинків № 29/1 на вул. Панаса Мирного та № 12-А по вул. Тернопільській у м.Хмельницький та Петра Тарасюка щодо об’єктивності проведення Державною інспекцією сільського господарства у Хмельницькій області перевірки законності використання СК "Кузьминський" земельних ділянок. Нових запитів від депутатів не надійшло.

Більшістю голосів депутатське зібрання підтримало дві нових регіональних програми: створення нових робочих місць для засуджених, які утримуються у виправних колоніях управління Державної пенітенціарної служби України у Хмельницькій області, на 2014-2017 роки та створення містобудівного кадастру Хмельницької області на 2013-2015 роки.

Депутатами внесено зміни до Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Хмельницької області на 2011-2015 роки та Обласної програми правової освіти населення на аналогічний період.

Рішенням ради призначено Йосипа Ядуху на посаду редактора газети обласної ради та облдержадміністрації "Подільські вісті", який від 2009 року тимчасово виконував обов’язки керівника газети.

Блок питань порядку денного сесії щодо погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами та надання гірничих відводів прийнято рішенням ради без зауважень.

Розглянули депутати питання й щодо змін в адміністративно-територіальному устрої області. Проекти рішень про перейменування села Вариводки Білогірського району і перейменування Квітневої та Мокровільської сільських рад Білогірського району Хмельницької області були підтримані.

Майже одноголосно депутати проголосували за ряд рішень про врегулювання діяльності закладів та установ комунальної власності. Рішенням ради депутати делегували Хмельницькій обласній державній адміністрації повноваження обласної ради щодо управління об’єктом спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області – комунальним підприємством «Аеропорт Хмельницький».

Дискусійним був розгляд питання про припинення діяльності «Корчунецької загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів імені Петра Панча Хмельницької обласної ради шляхом ліквідації. Але, отримавши обґрунтовану інформацію про відсутність учнівського контингенту у закладі, та з метою ефективного використання матеріальних ресурсів і подальшого раціонального використання приміщення школи, депутати проголосували за дане рішення.

Підтримали обранці й клопотання перед Верховною Радою України про нагородження Грамотою ВРУ Івана Гуреєва, Сергія Ремеза, Володимира Стадніка, Лариси Третяк та Олександра Зьорка.

Коментуючи роботу чергової сесії, голова обласної ради Микола Дерикот зауважив, що депутати працювали конструктивно, незважаючи на наявність у порядку денному й дискусійних питань. Важлмву роль відіграла й плідна діяльність депутатів під час роботи постійних комісій в ході підготовки до пленарного засідання.

 

 
Переглядів: 638 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини