Понеділок, 29.04.2024, 15:35
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Квітень » 17 » Розпочався огляд населених пунктів
16:03
Розпочався огляд населених пунктів

За рішенням районної ради, розпочався щорічний перший весняний етап конкурсу на кращий санітарний стан та благоустрій   населених пунктів. Їх огляди проводить створена комісія, яку очолює заступник голови районної ради Віра Васильчук.

Наближається одне з найвеличніших і найрадісніших свят – Великдень. До нього завжди готуються з особливою старанністю; прибирають на обійстях і вулицях, оновлюють ззовні та всередині домівки. Відтак населені пункти по справжньому змінюють свій вигляд в очікуванні  Воскресіння Христового.

Приємні враження склалися після об’їзду Юровецької сільської ради. В усіх трьох селах мешканці попрацювали на совість на вулицях і на кладовищах. У Шуньках місце спочинку односельчан огороджено, встановлено нові металеві ворота, яких не знайти в жодному іншому населеному пункті. Порадувала впорядкована територія навколо Юровецької загальноосвітньої школи. Тут почали закладати парк з молодих дерев. Про ігровий майданчик дитячого садка напрошуються найкращі слова. Юровецька малеча може гордитися тим, про них турбуються керівники сільської ради та агрофірми «Перлина Поділля». Нагадуємо, що за минулорічними підсумкам конкурсу на кращий санітарний стан населених пунктів, Юровецька сільська рада посіла друге місце. – Зараз свої зусилля спрямовуємо на ремонт, – розповів Юровецький сільський голова Олександр  Начичко. – Для цього збираємо гроші в сільському бюджеті та домовляємося про матеріальну підтримку з дирекцією ТОВ НВА «Перлина Поділля». У нас  налагодилася  тісна співпраця з підприємством, яке орендує в нас землі.

Досвід  юрівчан поширюють на своїй території Сивківська сільська рада. Як зауважив її голова Василь Іванюк, на прибирання вулиць, кладовищ організовуються місцеві жителі під час суботників. Їх доброчинний внесок відобразився на санітарному стані сіл, який з кожним роком поліпшується.

–Традиційно найголовнішим питанням залишається утримання доріг, – каже Василь Олександрович – на їх ремонт залучаємо сільські бюджетні кошти. Також ведемо мову про допомогу агроформувань, які орендують в нас земельні паї.

Звісно, що такого принципу слід дотримуватися повсюдно, зокрема кожному керівнику агроформування, економічні інтереси якого пов’язані з селом. Як позитивний приклад, варто назвати фермерське господарство «Вільний селянин», яке не забуває про сільські дороги на території Ставищанської сільської ради. Нещодавно фермер Володимир Матвієць надав техніку для того, щоб жерствою підсипати центральну вулицю в Ставищанах. Щоправда, у названій сільраді вимагають серйозного ремонту вулиці в Кащенцях. Непросто добратися до села після негоди через суцільні ями на дорозі.

 Коли порівнювати  санітарний стан території Ставищанської сільської ради з Юровецької та Сивківської, то він поступається в більшості позицій. Тут недопрацювали – як на вулицях, так і на кладовищах.

У Вільшаницькій сільській раді відчувається, що місцеві жителі готуються зустрічати великодні свята в чистоті і порядку на підметених власних дворах. Проте хочеться, щоб їх руки дійшли до належного  впорядкування  кладовищ.

Миклаші – село невелике. В центрі компактно розміщені соціально-культурні заклади. Навколо них панує впорядкованість і чистота. Приваблюють око  побілені огорожі,  впорядковані території. З вулиць села зникли дрова, будівельні матеріали, а навколо будинків побільшало нових добротних огорож, які господарі, схоже, грошей не пожаліли.

 З піднятим настроєм об’їздили члени районної комісії територію Сушовецької сільської ради. Підтвердилися слова її секретаря Людмили Кирилюк про те, що сушівчани не шкодували зусиль, виходячи на прибирання села.

Після огляду вище названих сільських рад можна зробити певні висновки про здобутки та недоліки щодо санітарного стану населених пунктів. До позитивного моменту  слід віднести той факт, що в більшості сіл зачистили вулиці від дерев,  забрали з них  будматеріали, поменшало стихійних смітників. Однак проблемою залишаються дороги. Останні потребують негайного ремонту.

Переглядів: 412 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини