Понеділок, 29.04.2024, 11:59
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Травень » 29 » Про актуальні питання подальшого удосконалення законодавства України про доступ до публічної інформації
17:04
Про актуальні питання подальшого удосконалення законодавства України про доступ до публічної інформації

Саме про це йшла мова на засіданні круглого столу, організованого Комітетом Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації за підтримки Програми сприяння Парламенту України (ПСП ІІ). У засіданні, яке відбулося 27 травня цього року, взяли участь працівники Апарату Верховної Ради України та секретаріату Уповноваженого з прав людини, представники громадських організацій, працівники органів державної влади і місцевого самоврядування зі столиці, а також Київської, Вінницької, Житомирської, Черкаської, Чернігівської та Хмельницької областей. Нашу область на цьому заході представляли консультант відділу з питань внутрішньої політики, адміністративно-територіального устрою та інформаційного забезпечення виконавчого апарату обласної ради Наталія Лужняк, керуюча справами Хмельницької міської ради Людмила Черевченко та Славутський міський голова Василь Сидор. Серед присутніх були й причетні до розробки проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації» (реєстраційний № 0947) народні депутати України та експерти-юристи.

Відкриваючи круглий стіл, голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко наголосив: «Аналіз практики застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації» однозначно засвідчує нагальну потребу якнайскорішого узгодження з його нормами відповідних положень решти чинних законів та підзаконних нормативно-правових актів. Виходячи з цього, Комітет має на меті розглянути законопроект № 0947 із пропозиціями та поправками суб’єктів законодавчої ініціативи, винесеними на обговорення учасників круглого столу, вже на найближчому своєму засіданні».

Народний депутат України, Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Андрій Шевченко, підтримуючи намір Комітету з питань свободи слова та інформації розглядати законопроект №0947 як першочерговий, підкреслив, що таке ставлення до документа продиктоване як сьогоденними потребами реформування законодавства у сфері публічної інформації, так і логікою всіх попередніх дій у цьому напрямі, здійснених Верховною Радою України упродовж кількох останніх років.

У пленарній частині круглого столу з доповідями виступили менеджер Програми сприяння Парламенту України (ПСП ІІ) Наталя Жугай, незалежний експерт, провідний фахівець у галузі законодавства з доступу до публічної інформації Дмитро Котляр, начальник відділу законопроектної роботи Держкомтелерадіо Ганна Красноступ, директор ГО «Інститут Медіа Права» Тарас Шевченко, керівник програм громадської організації «Український незалежний центр політичних досліджень» Максим Лациба, керівник правових проектів Інституту масової інформації Роман Головенко. Ці доповіді були присвячені аналізу різних аспектів практичного застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації» у зв’язку з перспективою прийняття законопроекту №0947 з урахуванням поправок та пропозицій народних депутатів України до другого читання. Експерти підтримали більшість цих пропозицій, водночас висловившись за внесення до окремих із них незначних редакційних правок.

У дискусії за результатами пленарного обговорення виступили Славутський міський голова Хмельницької області Василь Сидор, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань доступу до публічної інформації та захисту персональних даних Олександр Павліченко, відомі журналісти, активісти руху «Стоп цензурі!» Наталя Соколенко та Світлана Остапа, консультант Центру правової допомоги Асоціації міст України Володимир Мягкоход.

Насамкінець учасники круглого столу обговорили та схвалили резолюцію, у якій висловилися за необхідність якнайшвидшої підготовки проекту закону про створення єдиного веб-порталу для оприлюднення та зберігання відомостей з декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру публічних службовців, а також закликали Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації розглянути на його найближчому засіданні законопроект №0947 та рекомендувати його Верховній Раді України для прийняття в цілому з урахуванням згаданих вище пропозицій.

                                                                                                                  За матеріалами сайту Хмельницької обласної ради

Переглядів: 419 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини