Понеділок, 29.04.2024, 18:45
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Вересень » 12 » Об'єднуючи зусилля влади та громад
10:31
Об'єднуючи зусилля влади та громад

11 вересня голова обласної ради Микола Дерикот провів робочу нараду щодо стану реалізації в області Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який фінансується Європейським Союзом та співфінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН.

У нараді прийняла участь голова районної ради Янишина Людмила Василівна.

Вже у своєму вступному слові голова обласної ради наголосив: «Сьогоднішня наша зустріч є досить важливою. Адже від того, якими будуть результати другого етапу Проекту безпосередньо залежать перспективи та масштабність реалізації Проекту у третій його фазі, яку планується впроваджувати у громадах з наступного року».

Як відомо, у нашій області після підписання угоди про партнерство між Проектом, обласною радою та обласною державною адміністрацією в результаті конкурсного відбору учасниками Проекту є Білогірський, Деражнянський, Ізяславський, Красилівський, Летичівський, Новоушицький, Віньковецький та Волочиський райони. Крім того ще два райони – Теофіпольський та Старосинявський відібрані для участі у реплікації досвіду Проекту ЄС та Програми розвитку ООН. Загальний бюджет усіх мікро-проектів громад десяти районів-учасників Проекту у нашій області становить 7 мільйонів 756 тисяч 520 гривень.

Учасники наради детально проаналізували стан впровадження та фінансування кожного мікро-проекту в районах області, виробили шляхи покращення казначейського обслуговування, яке нерідко стримує виконання запланованих робіт.

«Необхідно активізувати зусилля на вироблення чіткої стратегії розвитку територіальних громад. Потрібно відповідально ставитися до використання бюджетних коштів, які, у першу чергу, мають спрямовуватись на розвиток центрів майбутніх громад, а не розпорошуватися по безперспективних селах», - наголосив Микола Васильович.

Сьогодні можна впевнено сказати, що реалізація Проекту на Хмельниччині дає прекрасні результати, які раніше для багатьох вважалися недосяжними. І це завдяки, в першу чергу, самим громадам, які вірять у власні сили і у можливість змінювати своє життя на краще. Це і завдяки місцевим органам влади, які підтримують гарні ініціативи і допомагають громадським організаціям йти до успіху. І це, звичайно, завдяки підтримці міжнародних партнерів, без солідної фінансової допомоги яких вирішення проблем громад було б неможливим.

«Я переконаний, що спільно ми вирішимо ще чимало соціальних проблем у наших громадах і тим самим реально покращимо добробут наших людей. Вірю, що так буде і на стадії впровадження третього етапу Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», - сказав на завершення робочої наради Микола Дерикот.

У роботі наради взяли участь керівники районних рад, на території яких впроваджується Проект, заступник голови обласної ради Василь Осадчий, начальник Головного управління Державної казначейської служби України в Хмельницькій області Галина Майхер, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Пенюшкевич, директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Андрій Прусецький, координатори Проекту В’ячеслав Третяк та Ігор Клепач, представники засобів масової інформації області.

 

 
Переглядів: 622 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини