Понеділок, 29.04.2024, 18:14
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Травень » 24 » На Хмельниччині відкрито сучасний обласний перинатальний центр
11:54
На Хмельниччині відкрито сучасний обласний перинатальний центр
 

    На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, в рамках реалізації національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» у Хмельницькій області на базі обласної лікарні урочисто відкрито ювілейний, десятий на теренах нашої держави, сучасний обласний перинатальний центр.

      В урочистому відкритті медичного закладу взяли участь перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко, голова обласної ради Микола Дерикот, голова облдержадміністрації Василь Ядуха, заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов, перший заступник голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Микола Стеблинський, виконавчий директор Всеукраїнської благодійної організації «Фонд Віктора Пінчука – соціальна ініціатива» Вікторія Чернявська, керівник національного проекту «Нове життя» Віктор Сірман, завідувач науковим відділенням патології вагітних та пологів Державної установи «Інститут педіатрії, акушерства та гінекології» Національної академії медичних наук України Ірина Жабченко, проректор з лікувальної роботи Національної медичної академії післядипломної освіти імені Шупика Ніна Гойда.

    «Сьогодні ми відкриваємо заклад, в якому медичні працівники допомагатимуть матерям народжувати на світ здорових дітей та надати вчасну і якісну медичну допомогу. Поява таких об’єктів як обласний перинатальний центр є дійсно святом, оскільки тема материнства і дитинства була визначальною у відкритті першого президентського національного проекту «Нове життя». Відкриття таких закладів є необхідним для нашої країни і для її людей, оскільки сучасний обласний перинатальний центр є інструментом на практиці надавати високопрофесійну медичну допомогу мешканцям області», - сказала перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова у своєму виступі.

      За сприяння Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Фонду Віктора Пінчука Хмельницький обласний перинатальний центр оснащений сучасним медичним та комп’ютерним обладнанням на суму 3 млн 708 тис. 275 гривень. Це вже другий центр допомоги новонародженим, який Фонд Віктора Пінчука оснастив у Хмельницькому.

    Медичне обладнання включає 4 апарати традиційної штучної вентиляції легенів, в тому числі 2 – для новонароджених зі значними дихальними розладами, 2 апарати неінвазивної вентиляції легенів, 1 апарат високочастотної вентиляції легенів, 3 інкубатори закритого та 2 відкритого типу, транспортний інкубатор, електроенцефалограф, слідкуючу, діагностичну та допоміжну апаратуру. Саме завдяки цьому обладнанню буде забезпечено та вдосконалено процес довготривалого виходжування новонароджених на 6 ліжках реанімації, в тому числі малюків з екстремально низькою вагою при народженні – від 500 до 999,9 г.

Медичне обладнання такого високого класу дозволить запровадити нові сучасні технології виходжування новонароджених, надасть більш широкі професійні можливості фахівцям для надання невідкладної допомоги малюкам, наблизить її рівень до міжнародних стандартів, а також покращить виживаність глибоко недоношених новонароджених та якість їх подальшого життя.

Після урочистого перерізання стрічки та офіційного відкриття, учасниками заходу було оглянуто оснащені відділення обласного перинатального центру.

Зокрема, оглянули обласний центр планування сім’ї, відділення постінтенсивного виходжування новонароджених, гінекологічне відділення з операційними, відділення інтенсивної терапії та реанімації новонароджених, сімейну пологову залу та навчально-телемедичний центр. В останньому проходять практичні заняття з вагітними групи високого акушерського та перинатального ризику.

ДОВІДКОВО

Хмельницький обласний перинатальний центр зможе приймати понад 2500 пологів на рік. У закладі працюють 60 лікарів, із них 24 акушери-гінекологи, 36 лікарів інших спеціальностей, та 128 осіб іншого медперсоналу. У перинатальному центрі є 7 індивідуальних пологових залів, загальна кількість місць (ліжок) - 90, у тому числі 30 акушерських. Унікальними в цьому закладі є кабінет функціональної діагностики, навчально-методичний тренінговий центр та новітні телекомунікаційні технології. Зокрема, кабінет функціональної діагностики укомплектовано апаратом для холтеровського моніторування, комп’ютерним спірографом, апаратом УЗД, фетальним монітором та електрокардіографом, що дасть змогу швидко проводити обстеження пацієнтів. Створений навчально-методичний тренінговий центр забезпечить постійне навчання лікарів та середнього медичного персоналу зі спеціальностей «акушерство та гінекологія», «анестезіологія», «неонатологія». При навчально-методичному центрі працює сучасна медична бібліотека. У Хмельницькому обласному перинатальному центрі задіяні новітні телекомунікаційні технології, які дозволяють у режимі реального часу консультуватися з провідними фахівцями Інституту педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України та іншими лікувальними закладами. Планується також створити телекомунікаційну мережу між перинатальним центром і міжрайонними акушерськими відділеннями.

 

Переглядів: 546 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини