Понеділок, 29.04.2024, 18:30
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Квітень » 7 » Кожен народ пишається своїми здобутками
16:26
Кожен народ пишається своїми здобутками

Кожен народ пишається своїми здобутками. Україна – найкраща країна, найкращий куточок на землі. І ми пишаємося найродючішими чорноземами, найкрасивішою природою, найніжнішою солов’їною мовою на світі, найпрекраснішими традиціями, найталановитішими людьми, які відроджують ці традиції і народне ремесло.

Як важливо людині знайти своє місце у житті. Якщо знаходить його  в улюбленій  справі  – вона щаслива.  В районному будинку культури відбулося засідання клубу «За покликом серця» , де приймали участь кращі  майстри Білогірщини з декоративно прикладного та ужиткового мистецтва - саме ті люди, що знайшли себе одразу і непомилково. Це – Скулімовський   Віктор Фадеєвич, який займається бджільництвом, Нікітіна Марія Іванівна –вишивальниця, квітнекарка, Керекеша Оксана  Сергіївна, майстриня вишивки з бісеру та кулінарка, Кравець Світлана Леонідівна, майстриня із в’язання спицями та кручком, Кадук Іван Петрович знає тайни виноробства, Лілія Зацепанюк, майстриня вишивки з бісеру, квітнекарка. Пишається Білогірська  земля такими  творчими  майстрами. Здавалось би на перший погляд, звичайнісінькі люди, а коли потрапляєш в їх оселі, то розумієш –там живе краса, а панує затишок. Непомітно для себе людина заряджається  позитивною енергетикою  від виробів та від спілкування з майстринями.

Учасники  клубу представили свої кращі витвори мистецтва та поділилися досвідом роботи, секретами свого ремесла.    

Вишивками  нитками та бісером- М.Нікітіна, О.Керекеша, Л.Зацепанюк, лялька –мотанка – І.Родіонової,  кулінарія – О.Керекеша, виноробством – І.Кадук .Свою майстерність учасникам клубу «За покликом серця» дарували учасники вокального тріо РБК О.Зубок, Н.Кульба, Р.Якимчук та соліст  РБК –Ю.Гаврилюк. Керівник клубу М.Назарова, ведуча заходу Л.Особська. В роботі клубу взяли участь начальник відділу культури  А.Дзицюк, директор РБК М.Хоменко.

Яке все різне за напрямком, але поряд з тим  таке близьке і доступне. Усе це ремесло пронизано поезією, милує зір, грає барвами. Оце і є радість людська. Вона супроводжувала людину завжди, допомагала їй у житті, давала віру у майбутнє. Оце і є культура, побут, захоплення, життя народу.

«Життя у вишиванці, а вишивка – життя,

     На полотні найтонші, найвірніші,

     Розкладені жіночі почуття.                                                                                                                                                                                        

    На полотні ти долю прочитаєш,

    Засліпить ніч із глибини вогонь.

     Ти – жінка!Надзвичайне серце маєш»

Вдивляючись в неповторне сяйво  щирих очей майстрів , віримо в їхню творчість , безсмертя декоративно-ужиткового мистецтва, адже хіба може бути по іншому доки є такі люди, які щоденно кладуть на жертовний вівтар життя свою творчість, аби теплом сердець зігріти життя інших людей.

Всіх бажаючих запрошуємо  у любительські об’єднання ,  клуб «Золота пора» та клуб «За покликом серця» , які працюють при районному Будинку культури.

Матеріал підготували: Л.Особська та М.Назарова, методисти районного будинку культури.

Переглядів: 483 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини