Четвер, 02.05.2024, 15:56
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Березень » 29 » Конкурс "Театральна весна - 2013"
10:03
Конкурс "Театральна весна - 2013"
    На базі Білогірського районного будинку культури відбувся  огляд-конкурс драматичних колективів «Театральна весна -2013». Він проводився з метою розвитку української класичної драматургії та відродження діяльності аматорських колективів, збереження традицій та звичаїв нашого краю. Ще одним завданням огляду-конкурсу є естетичне, національно-патріотичне та громадське виховання підростаючого покоління, пізнання класичної та сучасної драматургії, вивчення та практичне знайомство зі сценічною мовою, пластикою, художнім словом, акторськими навиками.
    Кажуть, що талановита людина – талановита в усьому. Отож, для художніх керівників та директорів сільських закладів культури огляд став своєрідним тестом на професійну придатність, бо ж талановиті люди повинні не лише любити пісню, поезію, музику, а й захоплюватися театральним мистецтвом і залучати до участі в драматичних колективах не лише молодь, а й обдарованих односельчан. Отож, роботу культпрацівників у даному напрямку оцінювало компетентне журі у складі директора Білогірського РБК Миколи Хоменка, керівника дитячого зразкового колективу «Добрий настрій» Леоніда Іванцова, керівника народного вокального ансамблю «Спомин».
    Про мету конкурсу розповіла методист районного будинку культури Раїса Якимчук, а потому драматичний колектив районного будинку культури показали на сцені водевіль «Хто сміється, тому не минеться» І.Тендентникова. у героїв сатиричного твору перевтілилися П.Ярименчик (Омелько), Л.Особська (Феська), С.Мудрик (Павло), Н.Кульба (Палажка) та Р.Якимчук (Параска). До речі, режисером водевілю виступила Р.Якимчук. «Ми активно репетирували на протязі останнього тижня, - зізнається Раїса Іванівна. – Вивчали персонажі, думали як найкраще передати образ героїв. Постановка триває десь приблизно півгодини. Але я думаю, це найкращий час, бо встигли і зацікавити, і звеселити, і показати кульмінацію, при тому, не втомити глядача. Щодо виконавців ролей, то хочу сказати, що була імпровізація з їхнього боку, але вона ніяк не зашкодила, а навпаки дозволила розкрити особистості героїв Тендентникова з іншої сторони. Звісно, треба ще попрацювати, але результат не поганий».
    Участь у огляді взяли колективи з Семенова, Шимковець, Коритного, Денисівки, Великих Калетинець, Вікнин, Йосиповець, Жемелинець, Залужжя, Гулівець, Хорошева, Соснівки, Варивідок, Сушовець, Довгалівки, Паньковець. Були показані мініатюри, в тому числі і авторські, а також учасники драматичних гуртків декламували зі сцени вірші, гумор.
    Підводячи підсумки, Микола Хоменко зазначив, що журі не ставило оцінок і не визначало кращих, бо рівень розвитку драматичному жанрі не настільки високий в районі, якби хотілося і працювати є над чим. В недалекому майбутньому будуть проведені творчі лабораторії та семінари на базі районного будинку культури, аби покращити ситуацію. При тому Микола Павлович подякував усім, хто взяв участь в огляді і побажав не зупинятися на досягнутому.
Переглядів: 473 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини