Понеділок, 29.04.2024, 15:49
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Травень » 17 » Хмельниччина активізує свою участь у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування
16:30
Хмельниччина активізує свою участь у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування

Нещодавно Рада Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування підбила підсумки конкурсного відбору 2012 року.

В контексті переходу до практичної реалізації нової регіональної політики, яка передбачає системне освоєння регіонами та громадами власних ресурсів на стратегічних засадах і поширення міжрегіональної співпраці, Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування є потужним рушієм розвитку місцевого самоврядування і спрямований на реалізацію економічних реформ.

Завдяки участі в таких програмах громади мають можливість вирішити певні проблеми своїх територій. Вагомим здобутком Конкурсу минулого року стала участь у ньому органів місцевого самоврядування з усіх без виключення регіонів.

На підставі висновків Дирекції і Експертної комісії та за результатами обговорення Рада Конкурсу затвердила перелік проектів переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2012 року та обсяги їх фінансування з державного бюджету у 2013 році.

Переможцями Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2012 році стали 244 проекти.

Варто зазначити, що суттєво активізували свою участь у Конкурсі і місцеві представницькі органи Хмельниччини. Якщо у 2011 році в числі переможців було лише два проекти, то тепер уже шість. Зокрема, у першій категорії серед проектів (програм) органів місцевого самоврядування сіл, селищ переможцями визнано проекти «Заклад культури як дзеркало життя» Скаржинецької сільської ради Ярмолинецького району та «Якісна вода – це здоров’я і краса» Віньковецької селищної ради.

У другій категорії серед проектів (програм) органів місцевого самоврядування міст та районів з населенням до 50 тисяч жителів переможцями визнано проекти «Створення Ойкуменічного центру під відкритим небом для зміцнення громади та сталого розвитку міста Шепетівка» Шепетівської міської ради та «Підвищення інвестиційної привабливості міста Славута шляхом будівництва інженерних мереж «Славутської інвестиційно-промислової зони» Славутської міської ради.

У числі переможців третьої категорії серед проектів органів місцевого самоврядування міст та районів з населенням від 50 до 100 тисяч мешканців проект Дунаєвецької районної ради «Фізична культура та масовий спорт – шлях до здоров’я і довголіття».

А серед проектів четвертої категорії, у якій брали участь органи місцевого самоврядування міст і районів з населенням понад 100 тисяч жителів, переможцем став проект Кам’янець-Подільської міської ради під назвою «Формування лікувально-оздоровчої інфраструктури бальнеологічного курорту «Кам’янець-Подільський».

В цілому на впровадження цих проектів з державного бюджету до Хмельниччини надійде більше півтора мільйона гривень. Ще більше двох мільйонів гривень на ці потреби передбачено у місцевих бюджетах та з коштів інших організацій-партнерів.

 

Переглядів: 457 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини