Понеділок, 29.04.2024, 16:00
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Травень » 21 » Гордість Білогірщини
09:10
Гордість Білогірщини
               

Щороку багато українців вирушає у мандри світом, аби побачити щось нове. Але не кожен знає, які неповторні скарби ховає наша рідна земля. Для того, щоб познайомити з найкращими туристичними маршрутами, щоб відкрити справжні перлини України, кращі музейні збірки, творчість співочих колективів та народних майстрів різних регіонів нашої держави, Національний музей народної архітектури та побуту України розпочинає серію культурно-просвітницьких заходів, в рамках яких 18-19 травня відбулося народне дійство «Мистецька Хмельниччина презентує». До речі, саме Хмельницька область дала старт знайомству жителів та гостей столиці з багатством регіонів України. Вдвічі приємніше те, що серед кращих колективів Хмельниччини, котрим випала честь презентувати Подільський край, був і білогірський народний фольклорний гурт «Забава» районного будинку культури. Гордістю Хмельниччини є колектив «Козаки Поділля», який брав участь у святі. Та не менш захопленими глядачі залишилися й після виступу білогірської «Забави». Микола Хоменко, директор районного будинку культури, розповів, що виступали на сцені біля української хати з програмою «Ярмарок», народними піснями, а потому була участь у концертному дійстві на головній сцені музею під відкритим небом.

– Для виступу колективів було відведено по сім хвилин, але наш азарт, любов до пісні, ігри та танці так припали до душі людей, що ми показали усю фольклорну програму «Брикс», замість одного фрагменту. Найвища нагорода для артиста, коли йому аплодують. Ми були задоволені нашим виступом і прийомом місцевої публіки. «Забава» – колектив неординарний. Велика заслуга у підборі репертуару керівника гурту Олени Зубок, –ділиться враженнями Микола Хоменко, – Крім того, інші колективи художньої самодіяльні  Хмельниччини показували найдавніші подільські обряди, відбулася виставка  робіт кращих майстрів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва Подільського краю. Також на стендах були фото найпрекрасніших і визначних місць нашої області, інформація про подорожі та екскурсії Хмельниччиною.

Після насиченої концертної діяльності учасники гурту «Забава» насолодилися перебуванням у Пирогові, знайомлячись з його багатствами, фотографувалися на пам’ять та спілкувалися з учасниками інших колективів.

Переглядів: 463 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини