Понеділок, 29.04.2024, 16:01
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Травень » 7 » Година пам'яті
09:59
Година пам'яті
Годину пам’яті, приурочену до 68-ї річниці Великої Перемоги, організували і провели працівники Білогірської районної дитячої та дорослої бібліотек спільно з комунальним підприємством Білогірська районна дирекція кіномережі.

На масовий захід господарі книгозбірень запросили учасників партизанського руху та бойових дій Олексія Юхимовича Кульбу і Надію Олександрівну Очкуч, голову Білогірської районної ради ветеранів М.Д.Максимчука. Ветерани ділилися спогадами про воєнні роки, розповіли, як  майже сімдесят років тому зустрічали довгожданий день Перемоги.
Надія Олександрівна добре пам’ятає, як почула звістку про напад фашистської Німеччини на Радянський Союз. Спочатку не вірилось, що таке могло статись, а потім не вірилось, що німці можуть таке зробити, як зробили з її селом Синютки. Це село було майже вщент спалене відступаючими загарбниками. А тих, хто намагався  врятувати добро, фашисти розстрілювали на місці.
Незважаючи на свій юний вік Н.О.Очкуч допомагала, як могла, партизанам. І день Перемоги зустрічала з почуттям виконаного обов’язку перед  своєю країною.
Для Олексія Юхимовича Кульби день Перемоги запам’ятався шаленою стріляниною… з холостих набоїв. Бійці вискакували на двір, гадаючи, що почався черговий наступ німців, а виявилося, що це так радянські солдати святкували останній день війни. Хоча ще багато хто з них впав на полі бою вже після підписання Акту капітуляції, адже окремі угрупування німців продовжували супротив і після 9 травня.
З захопленням слухали учні 4-В класу Білогірського навчально-виховного комплексу розповіді живих свідків історії. Голова районної ради ветеранів М.Д.Максимчук  сказав своє слово до юних, він просив їх не забувати тих, хто поклав своє життя на олтар Перемоги, і при нагоді зажди допомагати тим, хто залишився живим.

Школярі на чолі з класним керівником Ю.В.Сташук підготували сюрприз дорогим гостям, у віршованій формі привітали  їх з наступаючим святом Великої Перемоги. А ветерани зі сльозами на очах дякували дітям за теплі слова.
Пам’ять полеглих вшанували хвилиною мовчання, а також подивилися документальний фільм про Велику Вітчизняну війну, продемонстрований КП кіномережа.

Переглядів: 483 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини