Понеділок, 29.04.2024, 18:23
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Квітень » 8 » Безпека дорожнього руху - вагомий крок на шляху до поліпшення ситуації на дорогах району
22:29
Безпека дорожнього руху - вагомий крок на шляху до поліпшення ситуації на дорогах району

08 квітня 2014 року відбувся круглий стіл» на тему: «Ініціативи в сфері безпеки дорожнього руху – вагомий крок на шляху до поліпшення ситуації на дорогах району». Мета його проведення - забезпечити   скоординовані дії на підтримку безпеки дорожнього руху на районному  рівні.

 У засіданні прийняв участь начальник відділу організаційно-кадрової роботи виконавчого апарту районної ради Володимир Лісовик.

          За офіційною статистикою, щороку в світі від ДТП гинуть понад 1 млн 300 осіб і отримують травми близько 50 млн осіб. Кожні 18 хвилин на автошляхах України трапляється ДТП з потерпілими, кожні 118 хвилин у ДТП гине людина, кожен третій загиблий - молода людина віком до 29 років. 07 квітня 2014 в Україні зареєстровано дорожньо-транспортних пригод: 71 - в яких загинуло: 14 - поранено: 88. Невтішною  є і районна статистика. При цьому основними причинами автопригод залишаються перевищення безпечної швидкості руху – 23%, порушення правил маневрування – 20%, порушення правил проїзду перехресть – 8%, кермування транспортними засобами у нетверезому стані – 6%. Серйозною проблемою залишається утримання вулично-дорожньої мережі та залізнично-дорожніх переїздів. Ще одна проблема - низький рівень навчання всіх учасників дорожнього руху правилам поведінки на дорозі, починаючи з дитячого садочка і закінчуючи відповідними навчальними закладами, які готують водіїв. Перш за все, мова йде про виховання поважного ставлення до закону, прав інших людей та самодисципліни. І природно, що у суспільній свідомості повинно прижитися жорстке неприйняття хамства на дорогах, водіння авто в нетверезому стані.     Однак одних лише зусиль  УМВС замало. Як зазначив у своєму повторному зверненні до учасників дорожнього руху начальник  Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, сьогодні  потрібно консолідувати зусилля усіх державних і громадських інституцій на подолання негативних явищ у сфері безпеки дорожнього руху.  Саме це і стало предметом обговорення учасників круглого столу, а зупинялися вони на багатьох питаннях, серед них і перші результати  практичного етапу весняного обстеження доріг. Як повідомив начальник ДАІ Юрій Рубайло, в районі створена комісія задля визначення стану експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування, вулиць населених пунктів та залізничних переїздів після закінчення зимового сезону і належної підготовки їх до літнього періоду експлуатації 2014 року. Проведено комісійні обстеження, визначено необхідні обсяги ремонтних робіт, матеріали передані в дорожну службу для ліквідації виявлених недоліків в експлуатаційному утриманні вулично-дорожньої мережі. Встановлено, що ділянки концентрації ДТП в районі відсутні.   

Присутні обговорили питання інвестицій та стан фінансування  ремонту доріг, проїзду   великовагових транспортних засобів автошляхами Білогірщини. Жваву дискусію викликало питання легалізації у районі пасажирських та грузових перевезень, технічного стану автопарку КП «Тепломережа». Начальник управління соціального захисту населення Тетяна Романюк проінформувала присутніх про  роботу щодо відшкодування коштів на перевезення громадян пільгових категорій.   Про діяльність навчальних закладів стосовно забезпечення безпеки  руху шкільних автобусів повідомила головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Ірина Тогунова. Конкретні пропозиції щодо поліпшення експлуатації доріг висловили головний спеціаліст з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної, мобілізаційної та режимно-секретної роботи апарату районної державної адміністрації завідувач сектору ЖКГ Микола Кабанов, начальник відділу організаційно-кадрової роботи  виконавчого апарату районної ради Володимир Лісовик, сільський голова села Сивки Василь Іванюк та інші.

 

Переглядів: 399 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Ігор  
0
Вагомий крок на шляху до поліпшення ситуації на дорогах району це для початку ремонт доріг, а не ці, нікому не потрібні, круглі столи. Круглі, квадратні...яка різниця коли на дорогах нічого не робиться.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини