Понеділок, 29.04.2024, 16:49
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Квітень » 2 » Актуальні питання роботи органів місцевого самоврядування та реалізація антикорупційного законодавства
10:03
Актуальні питання роботи органів місцевого самоврядування та реалізація антикорупційного законодавства

Ці та інші важливі теми стали основними для обговорення під час наради з головами районних рад області, яка пройшла 01 квітня 2014 року під головуванням Івана Гончара.

«Я запросив вас, аби подальші дії обласної та районних рад, усіх структур виконавчої влади були ефективними та скоординованими. Хочу наголосити на важливості прийняття нами послідовних та виважених рішень у всіх сферах життєдіяльності області. Суспільно-політична ситуація, яка склалася у нашій державі та області зокрема, вимагає від кожного з керівників відповідальних кроків. В даний час практично малоефективною є робота райдержадміністрацій. У такій ситуації органи місцевого самоврядування просто зобов’язані взяти ситуацію в області під контроль, аби не допустити її ускладнення. Ми не маємо права забувати, що несемо високу відповідальність перед мешканцями області за забезпечення стабільності та нормальної життєдіяльності територіальних громад міст, сіл та селищ. Зобов’язані відкинути будь-які політичні амбіції і робити кроки, які б сприяли виключно стабілізації ситуації й утвердженню принципів реального народовладдя, справедливості та законності», - сказав у своєму вступному слові очільник обласної ради.

Іван Гончар проаналізував по районах обсяг дефіциту на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери та комунальні послуги у поточному році. «Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України всі місцеві бюджети мають бути бездефіцитними. Закликаю вас над цим питанням плідно попрацювати», - акцентував Іван Ярославович.

Окремо голова облради зупинився на необхідності проведення реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, головною метою якої має стати формування життєздатних територіальних громад та забезпечення високої якості життя кожної людини і громадянина. «Формування самодостатніх громад – найважливіше завдання реформи місцевого самоврядування. Не менш важливою проблемою розвитку місцевого самоврядування в Україні є чіткий розподіл і перерозподіл повноважень органів державної влади та місцевого самоврядування. Необхідно припинити практику, коли органи держави управляють там, де це цілком можуть робити територіальна громада й створені нею органи самоврядування. основним завданням реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіальної реформи в цілому є наближення послуг до людей, забезпечення їх потреб та інтересів. Тому до цієї проблеми потрібно підходити не формально, а враховувати економічні, соціальні, природні, ландшафтні, історичні та культурні особливості кожного регіону», - зауважив керівник обласної ради.

Про зміст та організаційно-правові механізми реалізації Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» голів районних рад поінформував начальник Головного управління державної служби Головдержслужби України в Хмельницькій області Григорій Гоцький. Він процитував невтішну статистику за останні три роки зі складання протоколів на державних службовців та на посадових осіб місцевого самоврядування, які вчинили корупційні дії.

Григорій Іванович наголосив, що Постановою Кабінету Міністрів України рекомендовано керівникам державних органів та органів місцевого самоврядування визначити відповідальних осіб за запобігання і виявлення корупції та забезпечити утворення подібних структур у підпорядкованих підприємствах, установах та організаціях комунальної власності. Основним обов’язком зазначених осіб є участь у проведенні службових розслідувань з даного питання, залучення до проведення роз’яснень запобігання і протидії корупції, проведення внутрішніх навчань, перевірка своєчасності подання декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру посадовими особами та перевірку на предмет наявності конфлікту інтересів в документі.

Основні положення Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» поетапно розповіла посадовцям завідувач кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права Хмельницького університету управління та права, кандидат юридичних наук Ольга Когут.

Голови районних рад заслухали інформацію керуючого справами виконавчого апарату облради Валентини Поліщук, начальника відділу організаційного, аналітичного та кадрового забезпечення Тетяни Полончук та заступника начальника відділу з питань внутрішньої політики, адміністративно-територіального устрою та інформаційного забезпечення Миколи Панасюка про актуальні питання організаційного, кадрового забезпечення роботи виконавчих апаратів районних рад та з питань адміністративно-територіального устрою.

Директор Хмельницького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Микола Баюк зупинився на організаційно-правових засадах навчання посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів рад в сучасних умовах. Він запропонував учасникам наради надавати слушні пропозиції щодо організації навчання з тих питань, які є актуальними в роботі посадових осіб місцевого самоврядування.

Переглядів: 678 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини