Неділя, 05.05.2024, 00:25
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Травень » 3 » Відбулось пленарне засідання двадцять третьої сесії обласної ради
16:11
Відбулось пленарне засідання двадцять третьої сесії обласної ради

30 квітня під головуванням Івана Гончара відбулося пленарне засідання двадцять третьої сесії обласної ради. У засіданні взяла участь заступник голови районної ради Віра Васильчук..

На початку зібрання головуючий поінформував депутатський корпус про призначення першим заступником голови обласної державної адміністрації Олександра Симчишина, заступником голови адміністрації Володимира Кальніченка, заступником голови – керівником апарату Лесю Стебло.

Крім того, голова ради поінформував депутатів про зміни, що відбулися у депутатських фракціях та групах обласної ради. Так, від депутатів обласної ради Івана Гуцула та Михайла Стадника надійшли заяви про вступ у депутатську фракцію ВО «Батьківщина» та депутатську групу «Народна рада».

У ході затвердження порядку денного пленарного засідання депутати вирішили зняти з розгляду окремі питання.

Так, за пропозицією більшості постійних комісій та президії обласної ради було знято питання «Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю «РОМАНІВСЬКІ ТОВТРИ» спеціального дозволу на користування надрами» як таке, що потребує доопрацювання.

Також знято з розгляду пункт проекту порядку денного, який передбачав «Про придбання у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області частки Публічного акціонерного товариства «Укртелеком» у майновому комплексі Товариства з обмеженою відповідальністю «Дитяче оздоровче підприємство «Лісова казка».

Не розглядалися на засіданні й запропоноване постійною комісією з питань сільського господарства, продовольства та земельних відносин питання «Про звернення Хмельницької обласної ради до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо оренди земель запасу і водного фонду в Хмельницькій області», а також озвучене депутатом обласної ради Віталієм Олуйком звернення щодо позиції обласної ради з ряду актуальних питань сьогодення.

Роз’яснив причини не винесення питань Іван Гончар, який зазначив: «Оскільки 24 квітня 2014 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких актів України у зв’язку з прийняттям законів України «Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації», зазначені питання не можуть бути внесені до порядку денного пленарного засідання 23 сесії обласної ради. А звернення щодо оренди земель запасу і водного фонду в Хмельницькій області буде направлено з моїм клопотанням, як голови ради, за призначенням»,

Під час розгляду питання «Про депутатські запити» було озвучено і проголосовано два нових запити. Вимогу депутата Валерія Мурзи (ВО «Батьківщина») щодо ситуації, яка склалася навколо ВАТ «Хмельницьке виробниче сільськогосподарське рибоводне підприємство» зачитав перший заступник голови облради, депутат від ВО «Батьківщина» Віктор Адамський. Запит було направлено для реагування прокурору області Руслану Мартиненку та тимчасово виконуючому обов’язки начальника управління МВС України в області Олександру Розізнаному. Запит депутата від фракції ВО «Батьківщина» Івана Гладуняка про ситуацію, яка склалася навколо завершення будівництва Хмельницьке музичне училище імені В.Заремби у комплексі з музичною школою та гуртожитком згідно із розробленим і затвердженим проектом обранці своїм голосування направили для розгляду прокурору області Руслану Мартиненку та голові обласної ради Івану Гончару.

На пленарному засіданні депутати визначилися щодо півсотні питань, які є соціально-значимими для розвитку регіону. Ключовим, безсумнівно, було внесення змін до обласного бюджету та затвердження Програми соціально-економічного розвитку області на поточний рік.

Чисельні пропозиції, які надійшли практично від усіх постійних комісій, було вивчено та проаналізовано розробниками питань, внаслідок чого депутати отримали перед початком пленарного засідання уточнений проект бюджету і проект Програми соціально-економічного розвитку. За проект змін до бюджету проголосували 74 обранці.

«У зв’язку зі складною ситуацією у державі та на вимогу Верховної Ради і Кабінету Міністрів України у прийнятому рішенні скорочені видатки у розмірі майже 100 мільйонів гривень. Також практично повністю зняті капітальні видатки. Залишається на рівні прийнятого бюджету на початку року обсяг коштів, передбачених на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, а також це стосується захищених статей», - прокоментував Іван Гончар.

Радою прийняті рішення «Про втрату чинності рішення Хмельницької обласної ради від 20 лютого 2014 року № 2-21/2014 «Про відкликання повноважень Хмельницької обласної ради, делегованих Хмельницькій обласній державній адміністрації, та утворення виконавчого комітету Хмельницької обласної ради» та «Про втрату чинності рішення Хмельницької обласної ради від 26 лютого № 4-22/2014 «Про звернення Хмельницької обласної ради до районних рад області із закликом терміново скликати позачергові сесії районних рад, відкликати делеговані повноваження та прийняти на себе координацію діяльності правоохоронних органів, податкової і органів виконавчої влади».

Без обговорення були схвалені чотири нових програми – Програму соціально-економічного розвитку Хмельницької області на 2014 рік, програму забезпечення антитерористичного захисту енергетичного, транспортного комплексів, техногенно-небезпечних військових об’єктів та населення у Хмельницькій області на поточний рік, обласну цільову соціальну програму оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2018 року та програму захисту прав споживачів у Хмельницькій області на 2014-2015 роки.

Без зауважень внесла зміни до двох регіональних програм: розроблення схеми планування території Хмельницької області на 2011-2013 роки та програми розвитку водного господарства Хмельницької області на період до 2021 року.

Рішенням ради взято до відома звіти про виконання семи обласних програм, зокрема: програми соціально-економічного розвитку Хмельницької області на 2013 рік, обласної цільової програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ на 2012-2013 роки», Комплексної програми запобігання та зменшення впливу надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру у Хмельницькій області на 2009-2013 роки, обласної цільової програми «Цукровий діабет» на 2011-2013 роки, програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримання ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД у Хмельницькій області на 2009-2013 роки, цільової комплексної програми розвитку футболу у Хмельницькій області на 2009-2013 роки та Програми забезпечення антитерористичного захисту енергетичного, транспортного комплексів, техногенно-небезпечних військових об’єктів та населення у Хмельницькій області на 2011-2013 роки.

Депутати ухвалили встановлення щорічної обласної літературної премії імені Миколи Федунця за кращу поетичну збірку. Відповідно до затвердженого Положення премія присуджуватиметься щорічно до 20 червня – Дня пам’яті Миколи Федунця у сумі три тисячі гривень за рахунок передбачених для цього в обласному бюджеті коштів. На здобуття Премії можуть бути висунуті поетичні збірки окремих авторів, видані протягом останніх трьох років, які передують рокові присудження Премії.

Затвердили обранці й Порядок виплати грошової допомоги постраждалим учасникам та членам сімей загиблих учасників масових акцій громадського протесту. Порядок, зокрема, визначає механізм виплати грошової допомоги жителям Хмельницької області – постраждалим учасникам та членам сімей загиблих учасників масових акцій громадського протесту, що тривали в Україні від 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року включно.

З метою ефективності та дієвості роботи постійних комісій обласної ради, оптимізації їхніх функцій, кількість постійних комісій рішенням ради зменшено з одинадцяти до восьми. Згідно із цим рішенням у подальшому працюватимуть такі комісії: з питань законності, регламенту, депутатської діяльності та місцевого самоврядування; з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення; з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, енергетики, транспорту та зв’язку; з питань бюджету; з питань сільського господарства, продовольства та земельних відносин; з питань будівництва, житлово-комунального господарства, природокористування та екології; з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту, туризму та інформаційного простору і з питань власності та приватизації.

Підтримали депутати два проекти рішень, які стосувалися погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами. Не підтримали питання «Про надання товариству з обмеженою відповідальністю «Деражнянський райагробуд» гірничого відводу для розробки Радівецького родовища суглинків», оскільки депутат Валерій Яглінський озвучив звернення Радівецького сільського голови про небажання керівництва райагробуду укладати соціальну угоду розвитку територіальної громади.

Депутати внесли зміни до Положення про порядок та умови надання обласною радою разової грошової допомоги, затвердженого рішенням обласної ради від 29 грудня 2010 року.

Схвалено депутатами сім рішень з клопотаннями перед Головою Верховної Ради України про нагородження окремих подолян Почесною грамотою ВРУ, Грамотою ВРУ або цінним подарунком.

Рішенням ради акредитовано окремих представників засобів масової інформації, зокрема: головного редактора інформаційно-аналітичного видання «Подільська хроніка» Максима Моргуна, заступника редактора цього ж видання Олександра Космача та відповідального секретаря газети Олександра Хмиза. Цим же рішенням надано акредитацію директору «Інформаційно-аналітичного центру «Інфорейт» Демиду Баришу.

Підтримали обласні обранці також проект рішення про зміни у регламенті Хмельницької обласної ради, у складі президії та прийняли зміни до положення про постійні комісії облради.

У «Різному» під час своїх виступів прокурор області Руслан Мартиненко, начальник Управління Служби безпеки України в області Олександр Бондарук та перший заступник начальника Управлінні МВС в області Сергій Ковальов поінформували депутатів та жителів області про відносно стабільну ситуацію в області та вжиття заходів щодо упередження провокацій у період травневих свят.

«Основним питанням, яке було першочерговим для вирішення – прийняття змін до обласного бюджету для забезпечення функціонування життєвонеобхідних галузей краю. Всі винесені питання на двадцять третю сесію знайшли підтримку в депутатів. Окремі питання, які викликали суперечності, були зняті, але після детального опрацювання та приведення у відповідність до законодавства вони знову виноситимуться на розгляд ради на наступних сесіях», - прокоментував роботу двадцять третьої сесії Іван Гончар, спілкуючись із представниками засобів масової інформації.

У роботі пленарного засідання чергової двадцять третьої сесії взяли участь заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, голови районних рад, голови районних державних адміністрацій, міські (міст обласного значення) голови, начальники управління та відділів виконавчого апарату обласної ради, керівники окремих управлінь обласної державної адміністрації, установ і організацій області, засобів масової інформації.

 

 

 

 
Переглядів: 498 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини