П`ятниця, 03.05.2024, 04:49
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Червень » 1 » У найближчому майбутньому основну роль в Україні відіграватиме місцеве самоврядування
10:58
У найближчому майбутньому основну роль в Україні відіграватиме місцеве самоврядування

Таке переконання висловив голова обласної ради Микола Дерикот, виступаючи під час відкриття семінару з підвищення кваліфікації за державним замовленням у сфері європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва для посадових осіб місцевого самоврядування ІІІ та ІV категорій посад області. Тематичний захід, організований Національним агентством України з питань державної служби спільно із Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, відбувся у приміщенні Хмельницького університету управління та права.

«Я впевнений, що через 2-3 роки розвиток місцевого самоврядування в державі відіграватиме основну роль так як і в усьому світі, бо іншого шляху немає. І сьогодні дуже приємно, що організоване навчання для посадових осіб місцевого самоврядування, а саме для голів районних рад, міських (міст обласного і районного значення) голів, селищних та сільських голів. Адже велику роль відіграє обмін досвідом. Важливо на практиці побачити роль місцевого самоврядування у Європі. Саме на це налаштоване підвищення кваліфікації у сфері європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва України за державні кошти протягом травня-вересня поточного року, в яких будуть мати можливість взяти участь посадові особи місцевого самоврядування області ІІІ-ІV категорій посад», - наголосив керівник обласної ради.

За словами Миколи Дерикота, євроінтеграція сьогодні є головним та незмінним зовнішньополітичним пріоритетом України. Підготовка фахівців із питань євроінтеграції та євроатлантичного співробітництва є важливим кроком української держави на шляху до Європейського Союзу.

В останні роки помітно активізувалося співробітництво України та ЄС.

Ключовим питанням порядку денного відносин Україна – ЄС, як сказав Микола Дерикот, залишається переговорний процес стосовно укладення Угоди про асоціацію на заміну чинної Угоди про партнерство та співробітництво між Україною та Європейським Союзом. Невід’ємною складовою майбутньої Угоди про асоціацію стануть положення про створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Порівняно з Угодою про партнерство та співробітництво між Україною та Європейським Союзом, Угода про асоціацію є якісно новим, поглибленим форматом відносин між Україною та ЄС. Угоди такого типу були укладені свого часу з країнами Центральної та Східної Європи і є важливим та логічним кроком на шляху наближення в перспективі до наступного етапу – укладення угод про вступ до ЄС.

Домовлено, що Угода про асоціацію оновить спільні інституційні рамки, сприятиме поглибленню відносин у всіх галузях, посилить політичну асоціацію та економічну інтеграцію між Україною і Європейським Союзом на основі взаємних прав та обов’язків.

На завершення свого виступу Микола Васильович висловив впевненість, що проведення ознайомчих навчань, поїздок у країни Європейського Союзу обов’язково відіграватиме велике значення з обміну досвідом із напрацюваннями щодо функціонування місцевого самоврядування в ЄС. Це, в свою чергу, дасть змогу ширше висловлювати своє бачення в прийнятті тих чи інших рішень в реформуванні місцевого самоврядування нашої держави.

Під час семінару посадові особи місцевого самоврядування ознайомилися із особливостями функціонування Європейського Союзу: історичними витоками та викликами сьогодення, перспективами розвитку територіальних громад у світлі євроінтеграційних процесів, з проблеми адаптації законодавства України до законодавства ЄС в пріоритетних сферах, про угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Для більш ефективної роботи на семінарі слухачі отримали комплекти підручників, навчально-методичних та інформаційних матеріалів, підготовлених викладачами та працівниками Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій.

Проведення другого етапу навчання посадових осіб місцевого самоврядування ІІІ-ІV категорій посад області із залученням іноземних фахівців заплановано на вересень поточного року.

 

                                                                                                                                                За матеріалами сайту Хмельницької обласної ради
Переглядів: 549 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини