Неділя, 05.05.2024, 01:22
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Травень » 26 » У Ямпільській ЗОШ відкрито музей
12:28
У Ямпільській ЗОШ відкрито музей

Протягом багатьох років невтомні збирачі старовини з Ямполя займалися клопіткою працею – нагромаджували старовинні знахідки, вивчали їх, систематизували, а от виставити для експонування  отримали можливість у 2008 році, коли свої двері відчинив історико-краєзнавчий музей. А нещодавно велика ямпільська родина отримала ще один привід для свята – свою роботу офіційно розпочав шкільний музей.

     Така гарна подія, як відкриття шкільного музею, зібрала у стінах Ямпільської загальноосвітньої школи гостей з району, меценатів, колишніх учнів та активних громадських діячів. Шанованих у стінах прекрасного освітянського закладу вітала вокальний ансамбль «Первоцвіт», а наймолодші учасники самодіяльності Христина Концева та Євген Бійчук піднесли запрошеним хліб-сіль на вишитому рушнику. Потому директор школи Марія Олуйко провела екскурсію закладом. Для багатьох людей, котрі завітали на свято, візит у класні кімнати – то ніби  подорож у минуле, у безтурботне дитинство. Волею-неволею повертаєшся думками у ті далекі дні, коли був учнем чи ученицею цієї школи. І що не кажіть, а хочеться присісти знову за парту, і так щиро та допитливо дивитися на педагога, який, здається, знає відповіді на усі запитання, і йти дорогою до знань… Знову на якусь мить відчули себе школярами колишні випускники. Хоча вони закінчили школу в різні роки, та назавжди об’єднає їх звання – випускник

       На другому поверсі розташувався музей. Марія Володимирівна Олуйко, директор школи, розповіла присутнім як виникла ідея створити такий заклад у стінах школи, згадувала і про те, скільки часу, а головне людської праці, було вкладено у те, щоб музей вийшов саме таким: цікаво оформленим, гостинним та затишним. Історія створення відображалася на слайдах.

- Створити музей – справа благородна та клопітка. Велике спасибі хочеться висловити творчій групі вчителів, які приклали чимало зусиль до створення музею. Це Леонід Панасюк, який зробив чудовий проект закладу, Світлані Легкобит, вчителю зарубіжної літератури, Анатолію Дубині, вчителю історії, котрий займався підготовкою та навчанням екскурсоводів, Павлу Франчуку та Геннадію Паську, вчителям інформатики, Тетяні Перепелиці, вчителю трудового навчання, Зінаїді Мельник, бібліотекарю, Ірині Місяченко, медсестрі, Галині Репецькій та Тамарі Постой, завучам, пошуковим загонам 9-А, 10-А, 10-Б класів – розповідає Марія Олуйко про тих, хто своїми руками створював музейні кімнати, а, отже, вкладав у нього частинку власної душі.

Урочиста мить. Перерізана символічна стрічка. Перша екскурсія з уст учнів школи, які чітко та змістовно розповідають про історію Ямполя, проводять залами, де на стендах відображена багатовічна історія селища, у експонатах – побут наших предків. Тут можна побачити і стародавні вишивки, і національний одяг українців, адже наші предки вишиті речі носили не лише на свято, зібране цікаве каміння, є речі, які використовували у побуті ямпільчани декілька століть тому. Крім того, увагу приділили висвітленню теми Голодомору, пам’яті Героїв Білогірського району, на фотостендах світлини тих, хто пройшов фронтовими дорогами у 1941-1945 роках, хто побував в Афганістані. Є великий стенд «Милий Ямполе, красеню мій» та стенд, де можна багато цікавого дізнатися про історію школи. В іншій кімнаті картини, які подарували учасники пленеру художників, який відбувся у 2011 році за підтримки благодійного фонду «Закон і справедливість» ( Керівник Віталій Олуйко), кращі фото учасників гуртка цифрового фото, вироби декоративно-прикладного мистецтва учнів Ямпільської школи.

До вітального слова запросили Наталію Соколюк, заступника начальника відділу освіти, молоді і спорту, Анжелу Дзицюк, начальника відділу культури, Григорія Ситара, директора Ямпільського історико-краєзнавчого музею, меценатів Андрія Петринюка, директора ТОВ «Подільське», Віктора Медвєдєва, директора авторемонтного заводу, Віталія Бурича, Валентину Чернегу, Віктора Дему. Варто зауважити, що місцеві підприємці завжди допомагають закладу освіти та підтримують у вирішенні важливих питань. Також до вітальної естафети долучилася жителька Ямполя Надія Макарівна Сторожук, котра допомогла у зборі матеріалу та інформації для наповнення музею. А ще на святі були присутні Іван Кадук, директор районного історико-краєзнавчого музею, Надія Артемчук, завідуюча рай методкабінетом, та Інна Міщук, методист відділу освіти.

Багато гарних та щирих слів линуло на адресу дирекції школи, педагогів та учнів, котрі активно долучилися до створення музею. Та всі гості були одностайні у тому, коли бажали музею побільше відвідувачів, адже одним із основних завдань шкільного музею є патріотичне виховання підростаючого покоління.

За матеріалами Анжели ДЗИЦЮК, начальника  відділу культури

Переглядів: 488 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини