Четвер, 02.05.2024, 17:59
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Червень » 19 » Президент України: Відзначення 1025-річчя Хрещення Русі має стати святом торжества Української державності
13:15
Президент України: Відзначення 1025-річчя Хрещення Русі має стати святом торжества Української державності

Відзначення 1025-річчя запровадження християнства в Київській Русі має стати святом торжества європейської ідентичності України. «Відзначати 1025-літній ювілей запровадження християнства як державної релігії України-Русі мусимо не лише як свято християн, але і як свято торжества Української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, як запоруку успішної демократичної модернізації українського суспільства», - підкреслив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі із керівниками церков і релігійних організацій. У зустрічі взяв участь Перший заступник Міністра освіти і науки Євген Суліма.

Глава держави закликав представників духовенства долучитися до підготовки і проведення урочистостей з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі.

Президент висловив переконання, що органи влади надаватимуть всіляку підтримку релігійним організаціям у реалізації їхніх проектів та ініціатив, приурочених до цього ювілею.

Окрім того, Віктор Янукович зазначив, що державна політика щодо релігії та церкви й надалі будуватиметься на засадах довіри, законності та верховенства права.

 «Така політика спрямована на створення сприятливих умов для діяльності конфесій, забезпечення рівних прав і можливостей для всіх релігійних організацій, миру та злагоди у релігійному середовищі, утвердження віросповідної та світоглядної терпимості, а також поваги між віруючими», - зазначив Глава держави.

За його словами, законодавча база у сфері державно-церковних відносин буде вдосконалюватися. «Нині за моїм дорученням та вашою участю готуються конкретні пропозиції щодо подальшого вдосконалення законодавчої бази у сфері державно-церковних відносин», - сказав Віктор Янукович.

Президент також констатував налагодження діалогу між представниками релігійних конфесій та народними депутатами. «Без консенсусу в таких делікатних питаннях, як свобода совісті і свобода релігії, говорити про успіх не доводиться», - наголосив Глава держави.

Довідка

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій  утворена у грудні 1996 року як представницький міжконфесійний консультативно-дорадчий орган. Рада не втручається у внутрішні справи релігійних і громадських організацій.

До складу Всеукраїнської ради на добровільній основі входять керівники (повноважні представники) релігійних центрів - керівних органів діючих в Україні релігійних об’єднань (конфесій), статути яких зареєстровані в установленому порядку.

Головною метою діяльності Ради є об’єднання зусиль релігійних і відповідних громадських організацій з духовного відродження України, координації міжконфесійного діалогу, участі в розробці поточних і довгострокових прогнозів з питань державно-конфесійних відносин і проектів нормативних актів у цій сфері.

За інформацією Офіційного інтернет-представництва Президента України Віктора Януковича  

Переглядів: 383 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини