Четвер, 02.05.2024, 19:46
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Червень » 7 » Парламентарі удосконалили процедуру погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок
12:33
Парламентарі удосконалили процедуру погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок

     Верховна Рада України прийняла за основу законопроект "Про внесення змін до Земельного кодексу України та до інших законодавчих актів у сфері земельних відносин (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок)”. Проектом (реєстр. №1208-1) передбачається запровадити норми, відповідно до яких погодження документації з формування земельних ділянок та внесення відомостей про них до Державного земельного кадастру має здійснюватись органами за місцем розташування ділянок.
      У ході обговорення народні депутати підкреслили, що проект Закону містить положення щодо заборони погоджуючим органам вимагати при здійсненні погодження проведення будь-яких обстежень, експертиз, інших робіт. Крім цього, кожен погоджуючий орган має здійснювати розгляд проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки самостійно і не може вимагати попереднього погодження проекту іншими органами.
    Документ також містить пропозицію виключити із Земельного кодексу положення щодо здійснення центральним органом виконавчої влади, який реалізовує державну політику у сфері земельних відносин, функцій з участі у розмежуванні земель державної та комунальної власності, оскільки з 1.01.2013 року, у зв’язку з набуттям чинності Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розмежування земель державної та комунальної власності”, землі державної та комунальної власності в Україні вважаються розмежованими.
    Пропонується також виключити із Земельного кодексу положення, які визначають повноваження центрального органу виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері земельних відносин, з адміністрування Державного земельного кадастру, оскільки, відповідно до частини третьої статті 6 Закону "Про Державний земельний кадастр”, адміністратором Державного земельного кадастру є державне підприємство, що належить до сфери управління центрального органу виконавчої влади, який реалізовує державну політику у сфері земельних відносин.



За матеріалами
відділу Держкомзему
у Білогірському районі
Переглядів: 473 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини