П`ятниця, 03.05.2024, 04:03
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Червень » 11 » Найкращі практики місцевого самоврядування необхідно поширювати на теренах
11:57
Найкращі практики місцевого самоврядування необхідно поширювати на теренах

 Про це сказав Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник під час підсумкового інформаційного семінару «Кращі практики місцевого самоврядування: Конкурс Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні».

Міністерство провело цей захід у рамках співробітництва з  Офісом Ради Європи в Україні. У ньому взяли участь Посол, Представник Генерального секретаря Ради Європи з координації програм співробітництва в Україні, Голова Офісу Ради Європи Владімір Рістовскі, президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Романова, представники місцевого самоврядування 8 областей України та АР Крим (голови обласних, районних, міських, селищних та сільських рад), керівники Асоціації міст України та Української асоціації районних та обласних рад, а також представники громадськості, міжнародних організацій, експерти.

У своєму виступі Геннадій Темник наголосив, що даний конкурс є унікальною можливістю для представників місцевого самоврядування поділитися своїм успішним досвідом і здобутками. Він також зазначив, що Україна високо цінує можливість долучитися до напрацьованого Радою Європи досвіду розбудови громадянського суспільства, європейських стандартів самоврядування з метою залучення кожного до вирішення справ місцевих громад.

«Рада Європи уже протягом п’яти років є постійним партнером Мінрегіону в сфері розвитку місцевого самоврядування. Цей досвід має бути використано під час підготовки нового законодавства з питань розвитку та функціонування системи місцевого самоврядування в Україні», — вважає очільник Мінрегіону.

Як наголошувалося в ході семінару, головною метою конкурсу є не лише виявити і відзначити найкращі практики, але й поширювати корисні ініціативи органів місцевого самоврядування на теренах нашої держави.

«Саме розповсюдження кращих практик, більш активне інформування громадян про досягнення місцевої і регіональної демократії в європейських країнах, їхня обізнаність сприятимуть вдосконаленню місцевого самоврядування, підвищенню добробуту громадян», — сказав Геннадій Темник.Під час заходу зазначалося, що в країні необхідно створити сприятливі правові умови для максимально широкого залучення населення до прийняття управлінських рішень. Саме на це й спрямована Концепція реформування місцевого самоврядування в Україні, яка зараз проходить широке громадське обговорення. Як зазначив Голова Офісу Ради Європи Владімір Рістовскі, прийняття Концепції стане сигналом початку реформ у цій сфері.

Прес-служба Мінрегіону України

Переглядів: 476 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини