Середа, 01.05.2024, 05:44
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Квітень » 11 » Нагорода волонтеру…
17:06
Нагорода волонтеру…
    Днями голова Білогірської районної ветеранської організації М.Максимчук вручив почесну грамоту та цінний подарунок обласної ради організації ветерані України кращому волонтеру району О.Михайловській. Відзнаку вона отримала як переможець обласного волонтерського конкурсу і з нагоди 25-річчя утворення спілки ветеранів.
     О.Михайловська все своє життя працювала на посаді фельдшера. Спочатку в Юрівці, потім – в Тростянці. В загальному сфері охорони здоров’я віддала більше, аніж п’ятдесят п’ять років. Була нелегка робота в сільському родильному відділенні (було таке у свій час при Юровецькомі ФАПі), коли доводилося в рік приймати пологів більше, ніж нині в цілому по району. Його послугами користувалися чотири навколишніх села і під час того післявоєнного "бебі-буму” не було в місцевих медиків жодного смертельного випадку новонароджених.
    Ветеран згадувала, як доводилося добиратися на виклик підводою, велосипедом. А потім ще й освоїла їзду на мопеді – це власне, той же велосипед, тільки з двигуном. Через нього мало сама не загинула, коли після трьохдобового чергування біля породіллі, заснула прямо за кермом.
    Як мить пройшли роки професійної праці, вийшла на пенсію і її знову покликали на медпункт - в селі не було кому приймати хворих. Коли, закрили в селі медичний заклад, хворі почали йти на прийом додому. Ще довго після того вдома тримала цілу аптеку, щоб при нагоді допомогти людині.
    Вісімдесят два роки виповнилося у ці дні ветерану. Отож з подвійним святом вітали її гості з райцентру, рідні. Під час святкового столі, який, до речі, приготувала власноруч, не раз приймала вітальні дзвінки від онуків. З Києва, Вінниці, Хмельницького, Білогір’я… Люблять бабусю Лєну онуки, люблять заїжджати до неї у гості. Адже тут вони в основному провели своє дитинство, серед пишної тростянецької природи, тінистих лісів та розлогих берегів.
      Згадали і про невеселе. Коли прийшла в село у невістки в 1949 році, в селі було майже п’ятсот жителів, зараз – втроє менше. В початковій Тростянецькій школі тоді навчалося більше тридцяти учнів, нині – кілька. Та сама школа сьогодні під великим знаком запитання.
     Двадцять п’ять вдів у селі, половина з них – одинокі престарілі. Тому так було багато тостів і побажань, щоб місцевий волонтер ще довго могла допомагати людям, адже є кому. І ще бажали, щоб просто жила довго на радість дітям та онукам…
Переглядів: 764 | Додав: bilcinema | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини