Середа, 01.05.2024, 12:11
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Квітень » 28

    27 квітня 2012 року в малому залі районної ради відбувся тренінг-навчання членів громадських організацій району, які є учасниками Проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІ".
      Тема навчання: "Впровадження мікропроектів громад".
      Проводив тренінг-навчання Клепач Ігор Володимирович - координатор Проекту.
      В роботі тренінгу-навчання членів громадських організацій району, які є учасниками Проекту взяла участь і виступила голова районної ради Людмила Василівна Янишина.

Переглядів: 501 | Додав: bil-rada | Дата: 28.04.2012 | Коментарі (0)

         Уже не одноразово місцеві засоби інформації розповідали про стан справ у галузі культури. Нелегко працювати і людям, які усією душею служать культурній ниві. Аби почути про проблеми, обговорити те, що хвилює, і разом знайти шляхи вирішення поставлених сьогоденням питань у Білогір’ї пройшло засідання обласної колегії. Основним питанням, яке обговорювали обласні та районні знавці бібліотечної справи, як покращити роботу бібліотечних установ, збагатити книжковий фонд, модернізувати сільські бібліотеки. Розпочинаючи роботу колегії, М.Алєксєєва, заступник начальника управління культури, туризму та курортів, зазначила, що до нас завітали тому, що турбує картина, яка вимальовується, якщо говорити про роботу бібліотек району. За словами Марини Валентинівни обласних спеціалістів турбує те, що працівники даних установ працюють на неповні ставки, не вистачає коштів аби закупити нові видання і поповнити книжковий фонд; а також стан приміщень, де розміщується дім книги. До речі, не рідко під бібліотеку виділена кімната чи дві у клубі чи будинку культури. Це в кращому випадку. В гіршому ж книгозбірня розташована у сільських радах чи в інших закладах соцсфери. А все тому, що хоча й є відповідні державні, обласні та районні програми, які передбачають розвиток бібліотечної справи, фінансування, яке б могло значно поліпшити стан справ, відсутнє. Виділяють кошти на придбання книг, на ремонт приміщень, але то всього маленька капля в океані, і вдається залатати найменші дири.
         Зокрема в ролі статиста виступила Катерина Чабан, головний спеціаліст управління культури, туризму та курортів Хмельницької ОДА. Вона охарактеризувала мережу бібліотек Білогірщини, розповіла про те, що і в яких населених пунктах зроблено для покращення матеріально-технічної бази та  вказала на найболючіші питання. При тому виступаюча відмітила, що роль бібліотек в суспільстві дуже важлива і тому треба зробити усе можливе, щоб дім книги був у кожній сільській раді, а пункт видачі книг – у кожному населеному пункті. Підтримала свою попередницю і Надія Синиця, директор Хмельницької обласної наукової бібліотеки ім. М.Островського, яка налаштовувала присутніх у залі на те, що вони повинні працювати так, аби їхню працю було помітно та відчутно без зайвих слів. Бо саме від бібліотечних працівників залежить якість роботи та престиж установи. Не оминули теми співпраці з очільниками територіальних громад, бо ж змусити фінансово допомогти установі сільського голову ніхто не може, але ніхто й не забороняє голові стати благодійником і знайти кошти на придбання книг, які читатимуть мешканці його громади. ... Читати далі »
Переглядів: 540 | Додав: bil-rada | Дата: 28.04.2012 | Коментарі (0)

Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини