П`ятниця, 03.05.2024, 02:07
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Червень » 14 » Голова Верховної Ради України Володимир Рибак наголошує на необхідності комплексної реформи територіальної організації влади
15:17
Голова Верховної Ради України Володимир Рибак наголошує на необхідності комплексної реформи територіальної організації влади


«Розв’язання накопичених проблем потребує переходу до комплексної реформи територіальної організації влади. Для цього Президентом України Віктором Януковичем ініційовано реформу місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні», - заявив Володимир Рибак під час виступу на «Дні діалогу представників органів місцевого самоврядування та центральних органів виконавчої влади», що відбувся у рамках засідання ІХ Українського муніципального форуму Асоціації міст України у четвер, 13 червня, у Ялті.

 В основу реформи, наголосив керівник парламенту, «покладено філософію самоспроможності територіальної громади. Йдеться про створення умов для того, аби громадяни – мешканці сіл, селищ і міст, могли у зручному для себе режимі отримати публічні послуги», - додав він.

Концепція реформування місцевого самоврядування, за словами Володимира Рибака, має передбачати впровадження механізмів демократії участі, зокрема через місцеві референдуми, розширення повноважень та можливостей органів самоорганізації населення, удосконалення процедур консультацій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з громадськістю.

Як зазначив керівник парламенту, Концепція також має передбачати суттєву бюджетну децентралізацію, що потребує внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів України, зокрема щодо удосконалення системи місцевих податків і зборів, які спрямовуються на потреби територіальних громад. «У Земельному кодексі України необхідно впорядкувати розмежування земель державної та комунальної власності, поширити юрисдикцію органів місцевого самоврядування на землі за межами населених пунктів, - сказав В.Рибак. - Потрібно суттєво вдосконалити закони про місцеве самоврядування та місцеві адміністрації у частині чіткого розмежування повноважень, що забезпечить фінансування делегованих органам місцевого самоврядування повноважень у повному обсязі з державного бюджету».

Голова Верховної Ради також висловився за важливість розширення співпраці місцевої влади, громадськості та підприємницьких структур з питань екології, соціального захисту, охорони здоров'я, муніципального менеджменту тощо, зазначивши, що такі проекти є важливим показником нашого «вростання» в європейську модель місцевого самоврядування, яка заохочує владу, бізнес і громадськість до співробітництва.

Голова Верховної Ради акцентував увагу на важливості законодавчого врегулювання суперечливих питань відносин між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Зокрема, за його словами, йдеться про необхідність оптимального розмежування повноважень між місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування, унормування поняття «делеговані повноваження», законодавчого визначення економічних та управлінських засад функціонування територіальних громад.

«Фактично я запрошую вас стати однодумцями у такій важливій справі як розробка, аналіз та ухвалення стабільних законів, нормативно-правових документів різного рівня. Таким чином, спільна робота над опрацюванням законопроектів, розробкою документів, які враховують передовий досвід територіальних громад, їх представницьких та виконавчих органів, а також асоціацій органів місцевого самоврядування стає особливо корисною та значущою на етапі здійснення реформ», - зауважив Володимир Рибак. - Ми маємо об’єднати наші зусилля для змін на краще. Наш спільний успіх неможливий без скоординованих дій усіх органів влади. Всі ми маємо пам’ятати, що наше головне завдання – підвищення якості життя країни і покращення життя кожного українця».


За матеріалами офіційного веб-порталу

Верховної Ради України


 

Переглядів: 523 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини