Четвер, 02.05.2024, 22:53
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Червень » 14 » Формування бюджету наступного року має відбуватися за активної співпраці центральної та місцевої влади
15:15
Формування бюджету наступного року має відбуватися за активної співпраці центральної та місцевої влади

На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, виступаючи перед учасниками «Дня діалогу представників органів місцевого самоврядування та центральних органів виконавчої влади», що відбувся у рамках засідання ІХ Українського муніципального форуму Асоціації міст України 13 червня у Ялті.

Володимир Рибак підкреслив, що бюджет-2013 «є досить напруженим, що позначається на взаємовідносинах державного і місцевого бюджетів. За практикою попередніх років, на виконання делегованих державою повноважень відволікається третина власних доходів місцевих бюджетів. І поки що немає впевненості, що ситуація у цьому році зміниться на краще», - сказав керівник парламенту. І додав, що такий стан з виконанням бюджету вимагає ефективного використання кожної гривні, а також раціонального розподілу наявних ресурсів, незважаючи на політичні спекуляції чи провокації.

«Поданий урядом до парламенту проект Основних напрямків бюджетної політики на 2014 рік засвідчує, що бюджет наступного року буде не менш напруженим, - сказав В.Рибак. - За великим рахунком, він має бути результатом плідної співпраці всіх нас. При цьому у кожному населеному пункті – місті, селищі, селі – мають бути визначені найболючіші проблеми – чи то ремонт системи водопостачання, чи ліфтів, чи доріг, з тим, щоб кожна бюджетна копійка наступного року була використана з користю для справи».

В.Рибак висловився за необхідність збільшення у наступному році питомої ваги місцевих бюджетів у зведеному бюджеті України та підвищення їх фінансової спроможності. Особливо актуальним керівник парламенту назвав підвищення прозорості та ефективності управління бюджетними коштами шляхом запровадження програмно-цільового бюджетування та середньострокового планування місцевих бюджетів.

Одним із напрямів збільшення доходів бюджету розвитку місцевих бюджетів назвав розширення бази оподаткування податку на нерухомість.

Голова Верховної Ради також вважає за необхідне посилити присутність держави в реалізації інвестиційних проектів на регіональному та місцевому рівнях через такі інструменти як Державний фонд регіонального розвитку, інвестиційні трансферти з державного бюджету місцевим бюджетам, зокрема, шляхом застосування чітких критеріїв прозорого, справедливого розподілу централізованого бюджетного ресурсу між територіями.

Іншим перспективним напрямом співпраці держави та територій в реалізації інвестиційних проектів, за словами Володимира Рибака, є максимальна реалізація потенціалу інституту державно-приватного партнерства.

«На зміцнення фінансової бази місцевого самоврядування також має бути спрямовано належне законодавче врегулювання інституту комунальної власності, в тому числі спільної власності територіальних громад, - зазначив керівник парламенту. - Іншим дієвим механізмом залучення коштів для регіонального розвитку є активізація ринку муніципальних цінних паперів та удосконалення процедур здійснення місцевих запозичень».

 

За матеріалами офіційного веб-порталу

Верховної Ради України

 

Переглядів: 513 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини