Середа, 01.05.2024, 02:22
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Квітень » 20 » Бажаємо щастя, бажаєм добра...
14:10
Бажаємо щастя, бажаєм добра...
Зі щирими словами та побажаннями якомога довше прожити в любові і злагоді при доброму здоров’ї зверталися гості і рідні, які завітали до сім’ї Степана Леонтійовича і Лідії Трохимівни Вельмів в Довгалівці. Приводом для цього послужила радісна подія – золотий ювілей подружнього життя цієї, на перший погляд, простої селянської сім’ї.
На жаль, такі ювілеї в селах бувають не так вже й часто, – каже  голова Довгалівської сільської ради Галина Миколаївна Бійчук, - тому до такого свята ми підготувалися ретельно – з подарунками, пам'ятною адресою від районної ради та райдержадміністрації, добрими словами і гарною піснею.
П’ятдесят років як один день промайнули, - не вірячи в свої слова, говорить мати-героїня Лідія Трохимівна. Наче вчора, вона така молода і тендітна, переступила поріг хати свого чоловіка та свекрухи Хрестини, яка зустріла невістку дуже любязно і привітно й усе життя ставилася до неї як до рідної дочки. Незвичною для Ліди була атмосфера в хаті чоловіка, бо народилась і виховувалася в багатодітній сім’ї. Окрім неї було ще семеро братів і сестер, мала маму і тата, а в Степана була лише мама (батько загинув на фронті в Угорщині). Та завдяки чуйному ставленню свекрухи, яка і порадою допомагала, і за дітьми доглядала. Досить швидко молода дружина почувалася як вдома.
Нелегким було життя в ті часи. Довелося Лідії Трохимівні працювати на різних роботах: і нянечкою в яслах, і в буряковій ланці, і доглядачкою біля телят, і листоношею. Та й Степан Леонтійович змалечку був звиклий до важкої селянської праці, бо ж був єдиною опорою і надією своєї матері. Ще підлітком пас колгоспну череду, працював їздовим на фермі, в будівельній бригаді тодішнього колгоспу ім.Ватутіна. Потрібно сказати, що Степан Леонтійович має «золоті руки». Вміло може змайструвати і вікна, і двері, і сани, і віз, і ліжечко, словом все, що попаде в руки. Сам побудував хату.
    Навіть вийшовши на заслужени відпочинок не сидить без діла, а постійно щось майструє, прищеплює пагони молодим плодовим деревам у собе в садку і в сусідів. А ще багато читає як і колись, тільки тепер на екрані комп’ютера, де в нього зберігається ціла бібліотека. Правда, з цим питанням приходиться звертатися по допомогу до онуків Іллі і Андрійка, які з радістю допомагають дідусеві освоювати ази комп’ютерної грамотності.
Завжди подружжя Вельмів піклувалося про своїх дітей, а їх у них семеро: чотири сини та три дочки. Усі діти отримали освіту, здобули фах, який кожному прийшовся до душі, розїхалися по світу, де й успішно живуть і працюють. Лише одна дочка Люба залишилась в рідному селі, живе по сусідству з батьками. Але усі діти сім’ї Вельмів не забувають батьків, не забувають родинне гніздечко. Хто частіше, хто рідше провідують, намагаються підтримати, віддячити їм за ту турботу і ласку, яку отримали від батьків.
Горнуться до дідуся і бабусі онуки, радують їх своїми дитячими голосами, часто провідують, телефонують, спілкуються по інтернету. Від цього ще більше радіють серця стареньких, сповнюються спокоєм, що все гаразд у їхньому домі, у їх дітей та онуків, що не була даремною та безмежна любов, яку вони сповна віддали дітям, навчили їх працювати і, взагалі, завжди бути людьми з великої букви. Тому й не віриться золотим ювілярам Вельмам у день знаменної річниці свого весілля, що пройшли роки, сповнені важкої праці і нехитрих селянських турбот, наче один день.
Тож нехай вам, шановні ювіляри Степан Леонтійович і Лідія Трохимівна, буде спокійним та щасливим подальше життя, а Бог посилає здоров’я і многії літа.
Я.ПАНАСЮК.
Переглядів: 1893 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини