П`ятниця, 26.04.2024, 10:50
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2011 » Жовтень » 13
До цього часу в парламентських комітетах прискіпливо вивчають законопроект «Про ринок земель», внесений Кабміном Міністрів України ще 19 липня цього року. Відповідно до озвученого раніше задуму влади, завершити земельну реформу, розпочату в 1991 році, має запровадження ринку земель. Його основними регуляторами будуть закони «Про державний земельний кадастр» і «Про ринок земель». Наразі перший з них уже ухвалено. А що ж до долі другого розповідає заступник начальника – завідувача сектору державного земельного кадастру Відділу Держкомзему у Білогірському районі Хмельницької області Захар’яш Валентина Омелянівна:
 
-    Як Ви гадаєте, наскільки вільним буде створюваний в Україні ринок земель відповідно до ключових положень розробленого проекту закону «Про ринок земель»?
 -    Перш за все хочу зауважити, що на справді вільного ринку земель не існує в жодній країні. Питання ринкових земельних відносин – це завжди баланс між чистою цивілістикою та певними адміністративними чинниками, захисними нормами з боку держави. Обсяг цих норм, їх співвідношення між собою і є конкретною національною моделлю ринку землі. Інше питання – яку мету ми ставимо перед земельною реформою? Чиста економіка, гола рентабельність галузі – це одна модель. Збереження села, його соціального, культурного середовища, розвиток інфраструктури сільських територій – зовсім інша. Екологізація землекористування – третя модель.
Законодавча база має дати відповіді на велику кількість запитань. Зокрема, як забезпечити гідну ціну, достойну орендну плату за використання українських чорноземів, зберегти їх родючість у ринкових умовах? Яка роль держави у цьому процесі? Який орган чи організація представлятиме інтереси держави на ринку земель? Якими мають бути його статус і функції, щоб він ефективно управляв сіль господарськими землями? ... Читати далі »
Переглядів: 615 | Додав: bil-rada | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

    12.10.2011 року в Білогірській центральній районній лікарні відбулась зустріч заступника голови районної ради Віри Васильчук, голови постійної комісії районної ради з питань праці та соціального захисту населення, охорони здоров'я, освіти, культури, молоді, спорту і туризму Лесі Цигоди з адміністрацією.

   На зустрічі головний лікар районної лікарні Валентин Навроцький проінформував про підготовку закладів охорони здоров'я до паливного сезону.

   Заступник голови районної ради Віра Васильчук в своєму виступі звернула увагу на те, що протипожежний захист районної лікарні, амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів району викликає занепокоєння. ... Читати далі »

Переглядів: 563 | Додав: bil-rada | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини