Субота, 20.04.2024, 15:34
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2011 » Жовтень » 24

У ході всенародного обговорення проекту Закону України "Про ринок земель” надійшло декілька тисяч пропозицій до положень законопроекту від  власників  паїв, фермерів, сільгосптоваровиробників, професійних незалежних громадських організацій, експертів, Усі вони були ретельно проаналізовані. Думка громадськості  надзвичайно важлива і буде врахована в роботі щодо удосконалення законодавчого акта.

В основному, пропозиції зводилися до того, щоб земля не продавалася іноземцям, щоб ринок був регульований з боку держави.

Громадяни пропонують зменшити граничну максимальну площу земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва у приватній власності однієї особи до 100 – 500 гектарів. Під час дебатів на нещодавньому засіданні  профільного комітети народні обранці дійшли висновку, що пропозиція слушна і один власник  та  члени  його  родини зможуть  мати  у своєму володінні значно менше, ніж 2100 гектарів.

Привертають також увагу пропозиції щодо кола покупців сільськогосподарських земель. Зокрема, сільгоспвиробники Одеської, Миколаївської, Запорізької, Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської областей та Автономної Республіки Крим запропонували до набувачів сільськогосподарських земель включити юридичних осіб.

- Однак така позиція суперечить вимогам фермерів, власників паїв, які категорично виступають  проти продажу земель сільгосппризначення іноземцям, олігархам, юридичним  особам з метою недопущення їх на ринок земель. Адже  дозвіл на придбання землі юридичними особами може  стати таким  собі золотим ключиком, з допомогою якого великий  капітал зможе відкрити скриньку Пандори щодо масштабної скупки та спекуляції землею. Отже парламентарям, власникам паїв усім зацікавленим особам  доведеться шукати компроміс  із цього гострого питання. ... Читати далі »

Переглядів: 529 | Додав: bil-rada | Дата: 24.10.2011 | Коментарі (0)


      24 жовтня 2011 року відбулося засідання постійних комісій районної ради, на яких було розглянуто питання, що виносяться на чергову дев'яту сесію районної ради.
      Зокрема, постійна комісія з питань планування, бюджету і фінансів розглянула питання про Програму забезпечення службовим житлом працівників Білогірської районної прокуратури на 2011-2013 роки, а також про внесення змін до районного бюджету на 2011 рік. На розгляд комісії з питань праці та соціального захисту населення, охорони здоров'я, освіти, культури, молоді, спорту і туризму були винесені питання про хід виконання програми соціально-економічного розвитку Білогірського району на 2011 рік та про хід виконання програми оздоровлення дітей Білогірського району на період до 2013 року. До того ж на обговорення усіх комісій був представлений проект змін до районного бюджету.
       По розглянутих питаннях комісії прийняли відповідні рішення.
       В засіданнях постійний комісій взяли участь голова районної ради Людмила Василівна Янишина, голова райдержадміністрації Валентин Володимирович Заріцький, заступник голови районної ради Віра Леонідівна Васильчук.

Переглядів: 517 | Додав: bil-rada | Дата: 24.10.2011 | Коментарі (0)


     Минулої неділі, 23.10.2011 року, у приміщенні РБК відбулось жеребкування чемпіонату району по футзалу серед команд колективів фізкультури, підприємств, організацій, навчальних закладів присвячене „67-й річниці визволення України від фашистських загарбників", після чого було проведено міні-турнір. За звання найсильнішого сперечались 4 команди:
 - ФК "Олімп"
 - ФК "Колос"
 - ФК "Зернопродукт"
 - ФК "Любе".
     Набравши 6 очок, кращою виявилась футбольна команда "Колос". Наступної п'ятниці планується провести суперкубок району з футзалу, в якому зустрінуться команди "Олімп" (переможець кубка) і "Колос" (переможець чемпіонату).


Переглядів: 536 | Додав: bil-rada | Дата: 24.10.2011 | Коментарі (0)

Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини