Субота, 04.05.2024, 03:30
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Листопад » 19 » Відбувся круглий стіл «Реформування місцевого самоврядування в Україні»
12:15
Відбувся круглий стіл «Реформування місцевого самоврядування в Україні»
У Києві за участю представників органів державної влади України, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, Представництва ЄС в Україні, дипломатичного корпусу та представників міжнародних організацій відбулось засідання Круглого столу «Реформування місцевого самоврядування в Україні». Захід було організовано Радою Європи в рамках діяльності Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні». Метою засідання став розгляд питань руху України до європейських стандартів у сфері місцевого самоврядування, обговорення нового Звіту та Рекомендації Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи щодо місцевої та регіональної демократії в Україні, експертних висновків, наданих у відповідній сфері, пов’язаних з цим викликів та перспектив співробітництва.

Виступаючи на відкритті засідання Віце-прем’єр-міністр України Олександр ВІЛКУЛ нагадав присутнім, що «цей Круглий стіл проходить напередодні однієї з ключових подій у новітній історії України – наприкінці місяця Україна очікує на підписання Угоди про асоціацію з ЄС». Він подякував Раді Європи, представникам європейських країн та, зокрема, країнам-донорам – Швеції, Швейцарії і Данії – за підтримку України та її європейського прагнення та зазначив: «розвиток місцевого самоврядування, місцевої і регіональної демократії, підвищення ефективності діяльності органів влади у відповідності з кращими європейськими практиками є важливішою складовою євроінтеграції України. Впровадження в Україні положень Європейської хартії місцевого самоврядування є однією з вимог ЄС, зокрема це стосується прийняття Концепції реформування місцевого самоврядування. Україна та Рада Європи на постійній основі продовжують співпрацювати у цьому пріоритетному напрямі». Олександр ВІЛКУЛ наголосив також на важливості підтримки процесів модернізації на місцевому і регіональному рівні, що надасть змогу Україні якомога швидше привести практику та законодавство сфери місцевого самоврядування до вимог та стандартів ЄС.

Представник Генерального секретаря Ради Європи з координації програм співробітництва в Україні, Голова Офісу Ради Європи в Україні, Посол Владімір РІСТОВСКІ, подякував всім присутнім за співпрацю та підтримку розвитку місцевого самоврядування та місцевої демократії. Він додав, що проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади все ще має бути затверджено та запросив представників органів влади скористатись доступною технічною допомогою, яка надається Радою Європи. Владімір Рістовскі підкреслив, що Офіс Ради Європи докладе всіх зусиль для сприяння цьому процесу задля підвищення якості та доступності послуг, що надаються громадянам України.

Присутній на заході Голова Представництва ЄС в Україні, Посол Ян ТОМБІНСЬКІ з цього питання зазначив: «вдосконалення в сфері місцевої і регіональної демократії та самоврядування, які розробляються за участю такої авторитетної міжурядової організації як Рада Європи, є важливими для забезпечення відповідності українського законодавства всім вимогам, регламентам та стандартам законодавства країн-членів ЄС». Ян Томбінскі висловив сподівання на прогрес нашої країни у цій сфері і привітав зусилля усіх країн, які підтримують розвиток самоврядування в Україні.

Презентуючи питання вдосконалення системи місцевого самоврядування в рамках конституційного процесу, радник Президента України – керівник Головного управління конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України, секретар Конституційної Асамблеї Марина СТАВНІЙЧУК поінформувала присутніх, що Конституційна Асамблея, в межах діяльності Комісії з питань адміністративно-територіального устрою і місцевого самоврядування, вже напрацювала пропозиції до Концепції внесення змін та доповнень в Конституцію України в частині місцевого самоврядування. У цьому контексті йдеться про приведення конституційно-правової основи місцевого самоврядування у відповідність до Європейської хартії місцевого самоврядування.

«Народ України та європейська спільнота чекають від нас конкретних дій», -  з такою тезою на засіданні круглого столу виступив народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид ЖВАНІЯ. Він наголосив: «Соціально-економічна ситуація в Україні вимагає негайної реформи місцевого самоврядування. Тому, не зважаючи на існуючі недоліки теперішньої редакції Концепції, необхідно її зараз ухвалювати як базис, своєрідну точку відліку. Про це прямо говорять рекомендації Ради Європи».

Підсумовуючи результати засідання Круглого столу керівник Департаменту демократичних інститутів та врядування Генерального директорату з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи Альфонсо ЗАРДІ підкреслив, що Рада Європи чекає на ухвалення Концепції реформи місцевого самоврядування та детального плану дій з її реалізації, що стане сигналом початку реформи. Після ухвалення Концепції Рада Європи готова продовжити надання підтримки з її імплементації задля забезпечення відповідності чинного законодавства та існуючої практики європейським стандартам, зокрема положенням Європейської хартії місцевого самоврядування.

Фотогалерея заходу.


Джерело:
Програма Ради Європи
«Посилення місцевої демократії
та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні»

Переглядів: 436 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини