Субота, 04.05.2024, 07:27
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Листопад » 27 » Відбулось засідання колегії облдержадміністрації
14:07
Відбулось засідання колегії облдержадміністрації
  Під головуванням Василя Ядухи відбулося розширене засідання колегії облдержадміністрації. У засіданні прийняла участь голова районної ради Людмила Янишина.
  Члени колегії розглянули шість питань порядку денного: про стан та проблеми розвитку культурної інфраструктури села; створення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення; розвиток фізичної культури і спорту в області, реалізацію регіонального проекту «Народна ініціатива»; результати громадської експертизи діяльності Хмельницької обласної державної адміністрації щодо забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД; стан виконання завдань у сфері державної кадрової політики, визначених актами і дорученнями Президента України; стан виконавської дисципліни в облдержадміністрації у ІІІ кварталі 2013 року.
Інформуючи присутніх по першому питанню порядку денного, Марина Алєксєєва, заступник начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації зауважила, що одним із головних ресурсів забезпечення реалізації державної культурної політики є установи культури, 95 відсотків яких в нашій області знаходяться у сільській місцевості. За три останні роки у селах було створено 14 нових музеїв. Підсумовуючи, голова облдержадміністрації особливу увагу звернув на необхідність зменшення кількості працюючих в умовах неповного робочого дня і переведення на повну ставку. Також доручив головам районних державних адміністрацій ще раз розглянути можливість участі у різноманітних проектах з метою залучення позабюджетних коштів на розвиток культурної інфраструктури села. Загалом, за його словами, в області помітна чітка тенденція щодо стабілізації мережі закладів культури, покращення матеріально-технічної бази. Щорічно 5-6 мільйонів гривень витрачається на поточні та капітальні ремонти сільських клубів та бібліотек. Василь Ядуха наголосив, що на сесіях районних рад необхідно ініціювати розробку та затвердження відповідних програм, заходів з відродження закладів культури, передбачити кошти на закупівлю нових музичних інструментів, концентр них костюмів, світлової та звукопідсилюючої апаратури, комп’ютерного обладнання, а також проведення ремонтно-будівельних робіт. «Все залежить від виконавців. Якщо керівник на своєму місці, правильно організовує свою роботу, залучає громаду, бере участь у проектах, то там все виходить», - підкреслив Василь Ядуха.
З інформацією по другому питанню порядку денного виступила Світлана Лукомська, директор Департаменту соціального захисту населення. Кожна п’ята людина краю потребує особливих умов для безперешкодного доступу до об’єктів житлового та громадського призначення, кожна третя – соціальної підтримки та захисту. «Захищаючи конституційні права цих громадян, зокрема осіб зі стійкими фізичними, психічними, інтелектуальними порушеннями, які під час взаємодії з різними перешкодами можуть заважати їх повній та ефективній участі в житті суспільства на рівні з іншими, органами влади реалізується політика підтримки таких осіб з метою максимальної їх адаптації до суспільного життя, професійної реабілітації, створення умов для зайнятості та запобігання соціальній ізоляції», - сказав голова адміністрації. Відсутні центри соціальної реабілітації у Віньковецькому, Ізяславському, Кам’янець-Подільському, Красилівському, Летичівському, Новоушицькому, Полонському, Славутському районах та у містах Кам’янець-Подільський, Славута. У цих районах на обліку в закладах охорони здоров’я перебуває близько 2 тисяч дітей-інвалідів. Очільник краю розкритикував роботу щодо облаштування доступністю медичних закладів у м. Шепетівка, Летичівському, Хмельницькому, Новоушицькому, Городоцькому, Шепетівському та Красилівському районах. Він звернув увагу керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів РДА, міських( міст обласного значення) голів, інших організацій на забезпечення доступності у підпорядкованих установах та закладах до місць загального користування, у першу чергу до медичних закладів, ФАПів, які надають первинну допомогу. Керівників державних установ зобов’язав облаштувати вхід до приміщень інформаційними табличками з надрукованим рельєфними знаками текстом (кирилицею та шрифтом Брайля), а відповідним службам необхідно забезпечити облаштування зон пішохідних та залізничних переходів звуковими світлофорами.
Тетяна Власюк, заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту інформувала присутніх про розвиток фізичної культури і спорту в області, реалізацію регіонального проекту «Народна ініціатива». Коментуючи, Василь Ядуха наголосив на необхідності дієвіше впроваджувати в життя соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича, які стосуються здоров’я підростаючого покоління. Аби розвитку спорту приділялася належна увага в області, необхідно вивчити питання щодо реорганізації Департаменту освіти і науки, молоді та спорту. «У Віньковецькому, Летичівському, Красилівському, Новоушицькому, Шепетівському районах, містах Славута та Шепетівка цьогоріч зовсім мало дітей та молоді залучено до занять фізкультурою. Хто буде представляти нашу область на чемпіонатах України, Європи та світу через кілька років?», - запитував голова адміністрації у голів РДА. Він доручив заслухати відповідальних за цю ділянку роботи на колегіях райдержадміністрацій. Важливим кроком у питанні зміцнення спортивної матеріально-технічної бази, на його переконання, є впровадження регіонального проекту «Народна ініціатива», коли громади, піклуючись про розвиток своїх територій, об’єднуються заради вирішення нагальних питань, підключають бізнесменів, керівників великих фермерських господарств. «Такі проекти мають бути на кожній території», - підкреслив Василь Ядуха.
Члени колегії також прийняли розпорядження з питання «Про стан виконання завдань у сфері державної кадрової політики, визначених актами і дорученнями Президента України та протокольне рішення з питання «Про стан виконавської дисципліни в обласній державній адміністрації у ІІІ кварталі 2013 року».

Переглядів: 418 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини