Субота, 04.05.2024, 05:17
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Листопад » 1 » Планове засідання колегії районної державної адміністрації
10:08
Планове засідання колегії районної державної адміністрації
31 жовтня 2013 року   відбулось планове засідання колегії районної державної адміністрації. В засіданні взяли участь   голова районної ради Людмила Янишина, начальники структурних підрозділів, відділів районної державної адміністрації, керівники територіальних органів міністерств і відомств України в районі,   селищні та сільські голови.
      В ході  засідання обговорені питання роботи медичних установ щодо надання якісних медичних послуг ветеранам війни, учасникам бойових дій;  підсумків виконання місцевого бюджету по доходах і видатках за ІІІ квартал 2013року; стану та перспектив  розвитку галузі молочного скотарства в районі та інші. 
     Розглядаючи питання роботи медичних установ району щодо надання якісних медичних послуг ветеранам війни, учасникам бойових дій, голова райдержадміністрації  наголосив на тому, що серед найважливіших завдань Президента України Віктора Януковича є підвищення рівня життя та добробуту ветеранів війни, учасників бойових дій, створення належних умов для їх медичного обслуговування.
     В районі, як повідомив головний лікар центральної районної лікарні Валентин Навроцький, створена система медичного обслуговування цієї категорії громадян. Медико-соціальне забезпечення ветеранів війни здійснюється відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»,  Указу Президента України від 19 жовтня 2012 року № 604/2012 «Про заходи у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».

    Станом на 30.10.2013 року в  лікувально-профілактичних закладах району знаходяться на диспансерному обліку 1722 учасників війни, 111 інвалідів війни та 203 учасники бойових дій, які щорічно проходять комплексний огляд. За підсумками медичних оглядів здійснюється  лікування ветеранів, для чого в трьох відділеннях ЦРЛ обладнані палати. У поточному році стаціонарно проліковано 49 інвалідів війни, 347 учасників війни та 71 учасник бойових дій. На придбання медикаментів витрачено 179,3 тис. гривень, на харчування – 177,4 тис. гривень.
    Загальна вартість одного ліжко-дня на медичні препарати склала 7,05 гривень, на  харчування – 9,0  гривень, що частково відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2007 року № 680 «Про збільшення норм грошових витрат на харчування та медикаменти в лікувально-профілактичних закладах ветеранів війни».
     На санаторно – курортному лікуванні побувало 5 інвалідів війни, 5 учасників бойових дій та та 2 учасники війни. На безкоштовне зубопротезування виділено 10 320 гривень, при цьому всього запротезовано 8 осіб. 
    Медикаментозне забезпечення ветеранів на амбулаторному етапі здійснюється за пільговими рецептами.  Однак, як зауважив заступник голови адміністрації Олександр Примак, проінформованість населення, у тому числі людей похилого віку,щодо можливостей придбання гіпотензивних препаратів за пільговими цінами є недостатньою. Тут активніше слід попрацювати сільським та селищним головам, лікарям та працівникам ФАПів.
     Головний лікар ЦПМСД Віталій Бараболя доповів про спільну з ЦРЛ роботу щодо діяльності виїзних бригад лікарів з питань профілактичних оглядів ветеранів та про запровадження практики активних викликів.
   Членами колегії також розглянуто питання підсумків виконання місцевого бюджету по доходах і видатках за ІІІ квартал 2013року, стану і перспектив розвитку галузі молочного скотарства в районі та проведення ветеринарних обстежень і лікування поголів’я сільськогосподарських тварин, діяльності Держземагенства у Білогірському районі та здійснення окремих делегованих повноважень органів виконавчої влади виконавчим комітетом Довгалівської сільської ради. За результатами засідання колегії прийняті відповідні рішення.
Переглядів: 407 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини