Неділя, 28.04.2024, 01:39
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2011 » Серпень » 19 » Огляд стану благоустрою сільських рад району
14:42
Огляд стану благоустрою сільських рад району

    З метою підвищення результативності та ефективності діяльності органів місцевого самоврядування, поліпшення екологічного стану району, благоустрою, приведення до належного санітарного стану підвідомчих територій Білогірська районна рада щороку ініціює огляд–конкурс населених пунктів. Члени комісії, до якої зазвичай входять керівники районної ради, освітяни, культпрацівники, пожежники, представники райСЕС, на протязі кількох днів оглядають населені пункти кожної територіальної ради та оцінюють, які заходи здійснюються щодо комплексного благоустрою підвідомчих територій; чи утримуються територій населених пунктів у зразковому естетичному та санітарному стані; оцінюють у якому стані дороги, паркани, криниці, а також чи готові установи та заклади соціальної сфери до роботи в осінньо–зимовий період.
Члени комісії відмічають, що з кожним разом все краще і краще стає на території Кур’янківської сільської ради. Багато позитивних зрушень сталося за один рік. Наведений лад на вулицях, подбали про благоустрій населеного пункту. Готуються зустрічати зиму і працівники закладів освіти, медицини, культури. Л.Янишина, голова районної ради, відмічає роботу працівників закладу культури у Шимківцях. Адже, сільський осередок культури знаходиться у старому приміщенні, а там все вибілено і викрашено. Здається, що кожна річ на своєму місці. Одразу помітно, що тут працюють не байдужі люди. Як завжди лише найкращі враження від відвідин Шимковецької школи та дошкільного закладу освіти.  
У Перерослому члени комісії ознайомилися з роботою і матеріальним станом установ місцевого МПК, клубу та бібліотеки, амбулаторії, дитсадка. І якби цього дня проходив конкурс за звання кращої школи, то б перше місце дісталося для колективу Перерослівського закладу освіти. Гості з району зачаровані господарством М.Панасюка і не шкодують у його адресу компілментів. Хоча, забігаючи на перід, дозволю собі відмітити, що педагогічні працівники роблять усе можливе для того, щоб у кожній школі панував порядок, затишок. Класи відремонтовані, озеленені. Можуть розпочинати навчальний рік, хоч зараз. Щоб не повторюватися зазначу, заклади освіти у Йосипівцях, Великій Боровиці, Малій Боровиці, Хорошеві, Соснівці, Квітневому, Мокроволі, Денисівці, Семенові у прекрсаному стані і там працюють найкращі спеціалісти та професіонали. Отож, начальник відділу освіти М.Кабанова, може гордитися тим, що працює з такою чудовою командою.
         І хоча соціальні заклади, які знаходяться на території Йосиповецької сільської ради, знаходяться у належному стані, у членів комісії виникло багато запитань до сільського голови М.Начичка. Стосуються вони благоустрою населених пунктів.

         А от очільник Малоборовицької сільської ради П.Гуменюк підтримує територію на рівні. Проте ніяких особливих зрушень на протязі року тут не відбулося. Заклади соціального значення у належному стані, а от над благоустроєм територій і вулиць де–не–де ще слід попрацювати.  
Великий шмат роботи виконаний на території Великоборовицької сільської ради. Якщо порівнювати з минулорічними враженнями, то слід сказати, що сільский голова А.Мамотюк зміг багато чого зробити. Бо ж не дарма начальник відділу архітектури та містобудування В.Кривий зазначив «Тут все чудово!». А якщо вдасться втілити задум: відремонтувати колишню колгоспну контору і розмістити місцевий клуб, медпункт, а також сільську раду, то клопотів у Анатолія Миколайовича значно поменшає.
Не поступається колезі у роботі і Хорошівський сільський голова В.Ващук. Оглянувши Степанівку, Малі Калетинці та Хорошів, члени комісії дійшли єдиного висновку – у закладах освіти, медицини, культури порядок, а сільський голова дійсно працює на благо громади. Чого, на жаль, не можна сказати про колегу Валерія Федоровича Денисівського сільського голову В.Чернюка. Єдине зрушення – територія кладовища обкошена. А от на вулицях села не пообкошувано, біля житлових будинків поламані паркани. Навіть у центрі села не спромоглися лад навести. Свідчення того: поламаний штахетник. Дивує лише те, що жителі Денисівки, самі не хочуть навести лад, мається на увазі, що лінуються полагодити огорожу і обкосити біля неї. Тому голова районної ради неодноразово наголошує, що Віктор Артемович не працює з депутатським корпусом та жителями територіальної громади. А те, що заклади соціального значення знаходяться у належному стані – то заслуга колективів, які тут працють та керівника ТОВ «Маяк» М.Лугового, який допомагає розвиватися закладам соціальнокультурного значення і надає неоціненну спонсорську допомогу. От хоча б помилуватися пейзажами місцевого господарства. Все вибілено, все акуратно. Ось так треба господарювати! Як зазначає заступник голови райради В.Васильчук виготовляється проектно–кошторисна документація на перекриття Денисівського закладу культури.
         Подбати про благоустрій Семенова рекомендують сільському голові Н.Юзвик. У закладах соціального значення порядок. Є свої пробмели і у працівників закладів і культури, і освіти. Але сподіваються, що з підтримкою районного керівництва ці питання вдасться вирішити. Нарешті з’явився штахетник позаду семенівського фапу і розділив подвір’я медзакладу і окремого жителя села. Л.Янишина, відвідуючи місцевий дитсадок, розповіла, що в грудні минулого року виділили з районного бюджету 200 тисяч на ремонт цього приміщення. «Аж серце радіє, коли бачу, як оновився дитсадок. Зроблений ремонт, замінені вікна, двері, перекритий дах. Хочу подякувати за допомогу депутату райради М.Луговому та депутату облради І.Шевчуку» – каже Людмила Василівна.

         Масу позитивних емоцій отримали члени комісії від відвідин сіл Мокроволя та Жемелинці. Особливо сподобалися заклади освіти у Жемелинцях. Л.Белінська, сільський голова, пообіцяла, що до першого вересня біля Мокроволянського дитсадка з’явиться новий дитячий майданчик. А у Жемелинцях, до речі, встановили нові каруселі. Відремонтували і паркан біля житлового будинку у цьому ж селі. Єдине зауваження: потрібно замінити двері у місцевій бібліотеці. Також члени комісії радили Любі Петрівні більше уваги приділити питанню благоустрою села Окіп. А школа і дитсадок у належному стані.
         Працівники соснівського клубу готувалися до перекриття даху в приміщенні. Робота та стан усіх установ Квітневської сільської ради відмічена членами комісії. А маленькі недоліки сільский голова М.Романюк обіцяє виправити.
А.ДЗИЦЮК
Переглядів: 664 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини