Неділя, 28.04.2024, 15:38
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2011 » Серпень » 2 » Накопичувальна система пенсійного страхування
14:33
Накопичувальна система пенсійного страхування
Сьогодні у районній раді пройшов семінар. Проводив його А.Й. Кошалко, спеціаліст по накопичувальним системам пенсійного страхування, один із розробників Пенсійного кодексу, голова ради директорів компанії «Євролайф» в Україні. Зокрема, у своєму виступі Анатолій Йосипович розповідав, що таке накопичувальна система пенсійного страхування і в чому полягає її суть.
Накопичувальна система поки на сьогоднішній день складається лише з одного рівня – добровільного недержавного пенсійного забезпечення. Новим законодавством передбачається два рівні накопичувального пенсійного забезпечення, один з яких — загальнообов'язкове накопичення.
Але більшу увагу, на думку лектора, слід приділити добровільному накопиченню коштів. У Законі «Про пенсійну реформу» є відповідний розділ, який дозволює людині самій обирати компанію, з якою особа хоче співпрацювати і якій довіряє зберігання та накопичення своїх коштів.
         Згідно нововвдень у пенсійному забезпеченні, держава виплачуватиме людині лише третину пенсії. Анатолій Йосипович переконує, щоб не вийшла така ситуація, що людина вийшла на заслужений відпочинок, а жити не має на що, треба відкладати певну суму на рахунок, поки та ж людина працює і здатна сама себе утримувати. Тому він радить відкладати із заробітної плати кожного місяця хоча б 10%. Тобто, це дасть можливість людині, коли вона вийде на пенсію, мати грошовий резерв і не ламати голову на що купити продукти харчування, одяг чи ліки.
         До переваг накопичувальної системи оратор відносить те, що відкладені кошти людина може передати у спадок дітям чи онукам. Також програмою передбачений захист (мається на увазі відповідні виплати) для людей, які втратили працездатність або для родин, які втратили годувальника. Та це стосується лише застрахованих осіб.
         Вислухавши А.Й. Кошалка, присутні задавали запитання, які їх хвилюють і дотримувалися спільної думки, аби накопичувальна система набула поширення повинен зрости рівень життя населення і люди повинні отримувати відповідну заробітну плату.
         А. ДЗИЦЮК
Переглядів: 913 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 наталка  
0
недержавне пенсійне страхування - це майбутнє і з ним зустрінеться кожен українець. як не сьогодні, то завтра. я застрахована в граве україна. задоволена. а вам вибирати...

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини